Publicat el 12/05/2017

Els pressupostos arrancaran dilluns 15 de maig amb un augment de la partida, passant dels 30.000 euros de la darrera edició als 40.000 d’enguany. Per segon any consecutiu, els joves de Cabrils decidiran què fer amb una part del pressupost.

L’Ajuntament de Cabrils torna a impulsar un any més els pressupostos participatius, amb l’objectiu d’implicar els veïns i veïnes del municipi en la presa de decisions sobre el destí d’una part dels recursos públics, a través d’un sistema reglat de participació.

Els pressupostos participatius 2017 engegaran el pròxim dilluns 15 de maig amb una partida pressupostària de 40.000 euros, 10.000 euros més que l’edició anterior, i es tornaran a dividir en dues branques: ‘Expressa’t’ i ‘Digues la teva’, cadascuna amb mecanismes de funcionament diferents per facilitar la participació màxima.

Per una banda, i després de l’èxit de la primera edició, el consistori torna a apostar un any més pel projecte “Expressa’t”, on els nois i noies de 6è de primària i 1r d’ESO seran els responsables de gestionar una partida d’inversió de 5.000 euros a través d’una dinàmica participativa des de la qual pensar, definir i decidir conjuntament què fa falta a Cabrils des del seu punt de vista. “Iniciem els pressupostos participatius amb els més joves perquè són el present i el futur del nostre municipi”, afirma el regidor de Participació, Transparència i Regeneració Institucional, Miguel Doñate.

Els 35.000 euros restants dels pressupostos participatius seran cogestionats mitjançant el projecte “Digues la teva”, adreçat a tots els cabrilencs i cabrilenques majors de 16 anys que vulguin participar d’un procés de definició i valoració per determinar on destinar aquesta partida de diners públics.

Deixa un comentari