Publicat el 15/11/2018

Els dies 17 i 18 de novembre d’enguany se celebra el Campionat de Catalunya de la classe Estel, de Vela Lleugera

La Competició havia perdut força des de feia uns anys, però la tasca diària de l’Escola Vela Mataró i el Club Vela Mataró, amb l’ajut incansable i apassionat del seu secretari, en Jordi Esquerdo, ha reflotat l’Estel!
Dia a dia, des de ja fa uns mesos i amb molta il·lusió, hem posat a punt les embarcacions i el material perquè l’Estel torni a navegar!
L’Escola ja compta amb el seu equip de regates, el seu capità i la seva capitana: en Roger Boixet i la Nico Brassó. També, per descomptat, amb els seus entrenadors: Josep Orriach i Maggie Alonso. Joves, grans, homes, dones i persones amb diversitat funcional fa temps que fem ús dels vaixells, perquè aquestes embarcacions relativament senzilles, maques i dinàmiques, permeten un gran ventall de possibilitats.

Aquest Campionat de Catalunya pretén promocionar els Estels i persevera en la línia de l’accessibilitat i la inclusió, segell de qualitat i filosofia que es persegueix amb rigor a l’Escola Vela Mataró.
L’organització posa a disposició embarcacions per a qui no en tingui. A més a més, s’ha volgut fer atractiu aquest campionat incorporant en el programa de dissabte, obert a tothom i no tan sols a les persones regatistes, una visita al veler bergantí Sirius i dues conferències a càrrec de Toni Tió, dissenyador de veles i creador de Toni Tió Veles, i Anna Rovira, filla de Josep Rovira d’Indústries ROGA i creadora d’aquesta embarcació. Pensem que la història de l’Estel, nascut a Catalunya, és important donar-la a conèixer.
També farem un espectacle de mim amb Rigoletto, a càrrec de la companyia The Frapps, a més d’un sopar i un sorteig amb detalls proporcionats pels nostres col·laboradors i col·laboradores.

El diumenge, en finalitzar el campionat i amb les classificacions ja en mà, farem l’entrega de premis amb una gran varietat de distincions: homes, dones, persones amb diversitat funcional, la persona més jove, la més gran i, fins i tot, per als tres últims classificats/des!

Serà un honor comptar amb la representació de totes les entitats que han donat suport a l’esdeveniment: Sra. Marisa Merchan-Cienfuegos i Sra. Núria Moreno, de la Regidoria d’Esports i de Promoció Econòmica de Mataró, Sr. Xavier Torres, president de la Federació Catalana de Vela, Sr. Joan Bellavista, president del Consorci Port Mataró, Sr. Toni Rodríguez, president del Club Vela Mataró, i la directora de l’Escola Vela Mataró, Sra. Diana Cuadras i Collsamata.

Escola de Vela Mataró.
http://www.escolavelamataro.com/

Deixa un comentari