Publicat el 02/03/2021

Els concerts a la Sala Clap i al Teatre Monumental se sumen a les activitats que ja s’han anat anunciant com són la Temporada Músiques Tranquil·les, els Xics’n’Roll i els Vermuts Musicals

La Casa de la Música de Mataró va engegant la programació de les diferents activitats que han estat aturades per la pandèmia. La bona resposta del públic evidencia la necessitat de música en viu, omplint el Teatre l’Aliança a cada cita de la Temporada Músiques Tranquil·les, i diumenge passat en el primer Xics’n’Roll amb el tribut a The Beatles. Seguim defensant la cultura segura i necessària.

Es reprèn la programació a la Sala Clap gràcies al treball en xarxa amb les Cases de la Música, Curtircuit i SalaCAT. Donades les actuals restriccions sanitàries aquests concerts seran sense servei de bar, asseguts i limitant el públic a 80 persones.
Davant aquest panorama els concerts a la Sala Clap no serien possibles sense aquesta acció conjunta que aposta per una programació variada en estil, prioritzant els grups locals i del país.
Els grups que faran aturada a Mataró dins la gira Curtcircuit organitzada per l’ASSAC (Associació de Sales de Concerts de Catalunya) entre els mesos de març i juny són Lildami (27/03), Itaca Band (10/04), Marialluïsa i Lluís Cabot (16/04), Meritxell Neddermann (17/04), Koers (8/05) i Germà Negre (18/06). A banda dels concerts de la gira Curtcircuit, tindrem el concert del grup mataroní Cine Núria, que presentarà el seu nou EP nascut durant el confinament el dia 9 d’abril.

La programació al Teatre Monumental s’enceta amb el concert d’Albert Pla el dia 24 d’abril, qui presenta la nova revisió i adaptació de MIEDO 2.0. Com ens enfrontem a aquesta nova situació i convivim amb aquestes pors inimaginables fins ara que s’han apoderat dels nostres somnis? Estem treballant per a programar més propostes que esperem anunciar més endavant.

Aquest diumenge donem tret de sortida als Vermuts Musicals amb el concert de Novo Brasil, per al qual ja no queden places. El sistema de reserves permet l’anul·lació automàtica en el cas de no poder venir, només fent click a l’enllaç que s’ha rebut per correu electrònic amb les entrades. Els diumenges següents (14 i 21 de març), seguim amb la programació dels Vermuts amb Lorien i Miquel Moya. El quart i últim vermut ha canviat de data i serà l’11 d’abril amb Carles Duart.

Les cites de la Temporada Músiques Tranquil·les segueixen la seva programació sense oferir el servei de sopar i bar donades les actuals restriccions. Dijous 11 de març serà el torn de Yumitus Hernandez i Gerard Nieto Quartet, una formació mataronina que uneix el flamenc amb el jazz i que promet una nova descoberta. Dijous 15 d’abril serà el torn de Lucia Fumero, que presentarà el seu primer treball Universo Normal. La programació es pot consultar al web musiquestranquilles.com

Aquest diumenge s’ha donat també tret de sortida a la proposta familiar Xics’n’roll en un format adaptat a les restriccions vigents. L’èxit de públic, el moviment de cintura en amunt i els somriures de petits i grans en acabar ens omple d’alegria i ja mirem endavant cap al proper, el tribut a Queen que tindrà lloc diumenge 25 d’abril.

La Casa de la Música de Mataró es un projecte compartit per l’Ajuntament de Mataró, la Generalitat de Catalunya i la cooperativa Visualsonora. La seu a Mataró és una de pioneres del projecte que va engegar ara fa 16 anys i te un abast territorial de país, amb seus a Girona, L’Hospitalet de Llobregat, Manresa, Terrassa i Lleida.
A continuació teniu tota la informació, dates i enllaços a entrades de les activitats programades per la Casa de al Música. +info al web casadelamusica.cat 

INFORMACIÓ PROGRAMACIÓ MARÇ – ABRIL CASA DE LA MÚSICA
* Vermut Musical  amb NOVO BRASIL
Dia: Diumenge 7 de març
Horaris: Obertura de portes: 11.30h Inici dels concerts: 12.00h
Espai: Parc central vell (Carpa)
Reserves EXHAURIDES!
https://entradas.codetickets.com/entradas/id/9321/casa-de-la-musica-mataro/web
Novo Brasil és un duet que recorre les diferents músiques contemporànies d’aquest país. Mesclen samba amb funk, pop, reggae i alguns clàssics de la bossa nova. Un concert únic per escoltar i gaudir d’un viatge multicultural!
* Músiques Tranquil·les: Yumitus Hernández & Gerard Nieto Quartet
Dia: Dijous 11 de març
Horaris: 20h obrim portes. 20:30h inici concert
Espai: Teatre l’Aliança: carrer Bonaire, 25
Preu entrada anticipada: 12€ – Preu entrada comunitat: 10€
Entrades:  https://entradas.codetickets.com/entradas/yumitus-hernandez-gerard-nieto-quartet-musiques-tranquil-/13574/casa-de-la-musica-mataro/web
També podeu comprar les entrades al l’Oficina de Cultura de l’Ajuntament de Mataró (carrer Sant Josep, 9)
Yumitus Hernández i Gerard Nieto són dos músics de Mataró d’escenes musicals diferents. Per una banda Yumitus Hernández, nebot de Peret, va aprendre a cantar abans que a parlar i va créixer envoltat dels immortals de la rumba catalana. Per l’altre en Gerard Nieto, un dels pianistes de jazz més sol·licitats de l’escena catalana. La proposta que ens presenten és la d’unir el llenguatge llatí i flamenc de Yumitus amb el jazzístic i bluesy d’en Gerard en un terreny neutral: boleros immortals en català i castellà així com balades de jazz adaptades als ritmes més llatins i traduïdes a la nostra llengua. Una proposta exquisita, elegant i refinada.
* Vermut Musical amb LORIEN
Dia: Diumenge 14 de març
Horaris: Obertura de portes: 11.30h Inici dels concerts: 12.00h
Espai: Parc central vell (Carpa)
Entrades: Gratuït amb reserva prèvia
Reserves: https://entradas.codetickets.com/entradas/id/9388/casa-de-la-musica-mataro/web
Lorien és el cognom de la jove mataronina Judit Lorien. Una veu delicada i unes melodies que apunten a primera divisió. Íntima i contundent a la vegada.
* Vermut Musical  amb MIQUEL MOYA
Dia: Diumenge 21 de març
Horaris: Obertura de portes: 11.30h Inici dels concerts: 12.00h
Espai: Parc central vell (Carpa)
Entrades: Gratuït amb reserva prèvia
Reserves: https://entradas.codetickets.com/entradas/id/9390/casa-de-la-musica-mataro/web
Miquel Moya és un músic, compositor i cantautor català que acaba de publicar el seu primer treball discogràfic “IRIS” (La Cupula Music, 2019). Un recull de set cançons que es mouen entre el pop i el soul d’autor. Cada cançó descriu un paisatge, un moment de la seva vida i un estat d’ànim.
* LILDAMI  (Clap)
Dia: Dissabte 27 de març
Horari: 20.00h
Espai: CLAP
Entrades EXHAURIDES: https://entradas.codetickets.com/entradas/lildami/14472/curtcircuit/online
Preu: 12 anticipada. 15 taquilla
Sí, els rumors eren certs: Lildami torna amb nous hits i una gira que farà diverses parades dins de Curtcircuit. Amb un nou disc sota el braç i amb el seu lema ‘IMPARABLA’ per bandera, Lildami arrasarà l’escenari del Clap de Mataró (27 de març), el l’Espai Orfeó de Lleida (17 d’abril), el de la RedStar de Valls (24 d’abril) i el de La Daurada de Vilanova i la Geltrú (8 de maig). Amb missatges allunyats de les drogues i el sexisme i una trajectòria intensa, Lildami s’ha convertit en el portaveu de la música urbana cantada en català. Un concerts d’aquells que marcaran un abans i un després!
* CINE NÚRIA (Clap)
-Dia: Dissabte 10 d’abril
-Horaris: 20.00h
-Espai: CLAP.
-Preus: 12€ anticipada – 15€ taquilla
-Entrades: https://entradas.codetickets.com/entradas/id/9474/casa-de-la-musica-mataro/web
Cine Nuria, duet format per Leo Rey i Fernando Herrero, ens estrena el seu nou EP de dream prop que ens recorda a sonoritats dels anys 80 i 90. Aquesta proposta representa una constant dualitat entre ficció i realitat, entre una lleugera foscor que sempre deixa pas a l’esperança.
* ITACA BAND (Clap)
-Dia: Dissabte 10 d’abril
-Horaris: 20.00h
-Espai: CLAP.
-Preus: 12€ anticipada – 15€ taquilla
-Entrades: https://entradas.codetickets.com/entradas/itaca-band_1885/15073/sala-cat/online
Itaca Band és una de les formacions més destacables i consolidades del rock ibèric. La seva és una explosió de bona música, himnes i ritmes contundents que fa connectar amb l’audiència des de la primera nota. Tots els seus concerts es converteixen en un complet karaoke en què els centenars de veus es converteixen en una de sola.
Però més enllà de la seva proposta més vital i enèrgica, les seves lletres són pura reivindicació; una crida a la transformació social amb un ampli espectre emocional i existencial.
Havent passat per països com Itàlia, França, Portugal, Alemanya, Japó, Índia o Nepal, Itaca Band se situen definitivament com una de les bandes imprescindibles pels grans festivals. Amb el seu nou disc, La lengua de los pájaros, presentat en plena pandèmia mundial amb una gira amb cites de prestigi com el Cruïlla i les Festes de la Mercè, Itaca Band seguiran imparables aquest 2021.
* Vermut Musical amb Carles Duart
Dia: NOVA DATA!! Diumenge 11 d’abril
Horaris: Obertura de portes: 11.30h Inici dels concerts: 12.00h
Espai: Parc central vell (Carpa)
Entrades: Gratuït amb reserva prèvia
Entrades: https://entradas.codetickets.com/entradas/id/9391/casa-de-la-musica-mataro/web
Cançons optimistes però amb un contrapunt melancòlic. Lletres positives, amb un punt d’humor però també emotives i sempre plenes de veritats quotidianes. La música de Carles Duart, el projecte personal del cantautor Mataroní, es presenta plena de matisos i contrastos enriquidors.
* Músiques Tranquil·les:  LUCIA FUMERO
Dia: Dijous 15 d’abril
Horaris: 20h obrim portes. 20:30h inici concert
Espai: Teatre l’Aliança: carrer Bonaire, 25
Preu entrada anticipada: 12€ – Preu entrada comunitat: 10€
Entrades: https://entradas.codetickets.com/entradas/lucia-fumero-musiques-tranquil-les/13575/casa-de-la-musica-mataro/web
També podeu comprar les entrades al l’Oficina de Cultura de l’Ajuntament de Mataró (carrer Sant Josep, 9)
Estils d’arreu han influenciat la pianista i cantant Lucia Fumero. La base del seu univers s’arrela al folklore i es transforma a través d’un bagatge que ha consolidat en la clàssica i el jazz. Ara estrena disc i projecte propi, Universo normal (Seed Jazz, 2020), amb música original que va d’un lloc a l’altre plena de vitalitat i aire fresc. En resulten colors únics i singulars. Lucia Fumero s’expressa amb un ritme marcat de carisma i personalitat a la vegada que impressionista, dos conceptes aparentment oposats. Però quan composa, tot flueix, balla i captiva de manera inevitable.
* MARIALLUÏSA + LLUIS CABOT (Clap)
– Dia: Divendres 16 d’abril
– Horari: 19.15h
– Espai: Clap
– Preus: 12 anticipada. 15 taquilla
Entrades: https://entradas.codetickets.com/entradas/id/9163/curtcircuit/online
Marialluïsa
Després de sorprendre amb l’EP de debut ‘Pren-t’ho amb calma’, Marialluïsa va publicar a principis d’any el seu primer LP, produït per Jordi Matas, format per un grapat de cançons senzilles però preciosistes, amb reflexions vitals i imatges oníriques que s’enlairen sobre melodies brillants, sons atmosfèrics i ecos africans. Aquest jove quartet porta poc més d’un any sobre els escenaris i ja ha tocat a festivals com el Vida, l’Aphònica, el Festigàbal o Sala BCN i ara és el torn de Curtcircuit. Muntem una gira amb parada a l’Stroika de Manresa (2 d’abril), a la Sala Zero de Tarragona (9 d’abril) i al Clap de Mataró (16 d’abril).
Lluís Cabot
Lluís Cabot és cantant, guitarra i principal compositor de Da Souza, que enguany ha publicat el seu segon EP en solitari ‘Fernanda’. Fernanda no és una persona. Bé, una mica sí. Però no només és una persona. És també una mudança i un canvi d’estació. Fernanda és nom d’huracà o de tempesta tropical. I és una figura amb ulls i remolins de color rosa al darrere. ‘Fernanda’ són cinc cançons que parlen de la possibilitat d’anar a millor. Cinc cançons curtes i aparentment senzilles, que amb pocs elements ja diuen tot allò que havien de dir. Tot cuinat amb l’única col·laboració de Maria Jaume que posa veu a ‘Verí de s’altra punta’.
* MERITXELL NEDDERMANN (Clap)
-Dia: Dissabte 17 d’abril
-Horari: 20.00h
-Espai: Clap
-Preus: 12 anticipada. 15 taquilla
-Entrades: https://entradas.codetickets.com/entradas/meritxell-neddermann_9125/14480/curtcircuit/online
Meritxell Neddermann ha estat en contacte amb la música i el seu instrument, el piano, des de la infància. Amb els anys va començar a escriure la seva pròpia música i a experimentar amb loops, pedals i vocòder, el piano i la veu, confeccionant un so propi que s’alimenta de diversos paisatges musicals, des de la música clàssica, el jazz o l’indie. Després del llançament del seu àlbum debut al març del 2020, ‘In the Backyard of the Castle’, aquest any passa per Curtcircuit per sorprendre’ns amb material inèdit en un espectacle intimista i catàrtic que ens deixarà a tots corpresos
* ALBERT PLA (Teatre Monumental)
Dia: Dissabte 24 d’abril
Horari: 20h
Espai: Teatre Monumental.
Preu: 25 €
Entrades: https://www.entradesculturamataro.cat/acte/miedo-20-16372
Davant d’una nova dimensió de “la por” provocada per la COVID 19, Albert Pla presenta la nova revisió i adaptació de MIEDO 2.0. Com ens enfrontem a aquesta nova situació i convivim amb aquestes pors inimaginables fins ara que s’han apoderat dels nostres somnis?
MIEDO proposa un viatge íntim per totes les etapes de l’home, des de la infància fins més enllà de la vida terrenal, carregat de sensacions, emocions i sentiments nascuts del fantasma que habita la nostra ment: la por.
En aquesta peça de teatre musical, concert o recital teatralitzat, es convida a fer un repàs carregat d’ironia pels temors humans quotidians com la por a un mateix o bé la por a la mort.
* XICS’N’ROLL TRIBUT: DESCOBREIX QUEEN
Dia: Diumenge 25 D’abril
Horari: 12.00h. Obertura portes 11:30h
Espai: Teatre l’Aliança: carrer Bonaire, 25
Preus: Menors de 3 anys: gratuït
Entrada anticipada 8€ – Entrada a taquilla: 10€
Pack d’entrades 2 adults + 2 infants: 25€
Entrades: https://entradas.codetickets.com/entradas/xics-n-roll-tribut:-descobreix-queen/14876/casa-de-la-musica-mataro/web
Bohemian Rhapsody, Radio Gaga, I Want To Break Free, Under Pressure, … Farem un repàs per la discografia d’una de les bandes més mítiques de la història del rock. Els èxits de Queen en un format especialment dissenyat pels més petits de la casa, adaptat a les normatives sanitàries vigents! . Vine en família a gaudir d’un dels grups més mítics de la història de la música.

INFORMACIÓ CONCERTS CURTCIRCUIT CLAP MAIG I JUNY:
* KOERS (CLAP)
-Dia: Dissabte 8 maig
-Horari: 20.00h
-Espai: Clap
-Preus: 12 anticipada. 15 taquilla
-Entrades: https://entradas.codetickets.com/entradas/koers_6307/14486/curtcircuit/online
Dos anys després de la publicació d’’Unbroken’, Koers varen sorprendre l’escena catalana amb ‘That Day’, que els ha consolidat com els representants nacionals del reggae estatal amb més projecció del moment. Groove, new wave, dub, pop i rock es mesclen amb la seva essència reggae de més arrel i amb el missatge vitalista de les seves lletres marca de la casa. Els tindrem en directe a Curtcircuit amb una gira de 8 dates a diferents sales de Catalunya: 20/03 Stroika (Manresa), 27/03 Sala Zero (Tarragona), 10/04 Cafè del Teatre (Lleida), 24/04 Lo Submarino (Reus), 8/05 Sala Clap (Mataró), 28/05 La Daurada (Vilanova i la Geltrú), 5/06 Red Star (Valls) i 12/06 La Mirona (Salt)
* GERMÀ NEGRE (Clap)
-Dia: Divendres 18 juny
-Horari: 20.00h
-Espai: Clap
-Preus: 12 anticipada. 15 taquilla
-Entrades: https://entradas.codetickets.com/entradas/germa-negre_9584/15090/sala-cat/online
Germà Negre és un grup de música format a Banyoles l’any 2012. El seu estil és principalment el folk amb un aire clarament festiu. D’aquesta manera, els cinc músics (quatre de Banyoles i un de Girona) que provenien d’estils i gèneres musicals molt diferents (clàssica, punk, rock, etc.) van iniciar el que actualment es coneix com a Germà Negre. L’any 2020 publiquen el seu  tercer disc, Kumbaià, una sàtira de les actituds més capitalistes de la societat.

 

Deixa un comentari