Publicat el 16/06/2021

En ple estiu pandèmic, naixia MicroSensacions Teatrals, una sessió de petites peces teatrals per gaudir en espais alternatius

 El Club de Tenis La Llobera de Cabrils va apostar pel projecte, des del primer moment, i ara torna a acollir una nova edició de MicroSensacions Teatrals els propers dies 18 i 19 de juny i ofereix 3 microteatres de 15 minuts representats davant un públic reduït (màxim 20 persones), ubicat en espais alternatius, com una pista de pàdel o sota unes cistelles de bàsquet.

Al juliol de 2020, el Club de Tenis La Llobera de Cabrils, acollia el projecte pilot de MicroSensacions Teatrals, un format teatral que consisteix en la representació d’històries de curta durada (uns 10-15 minuts), en espais reduïts i no pensats originàriament per servir d’escenari, i amb molt poc públic (com a màxim 20 persones).

En aquell moment, donada la situació sanitària, es va optar per espais més grans i a l’aire lliure, en una barreja de microteatre i teatre al carrer. I així, una pista de pàdel, una altra de mini-futbito i un espai sota unes cistelles de bàsquet, es convertien en teatres improvisats a l’aire lliure, per gaudir de la cultura i les nits estivals en un espai atípic.
I aquesta és la màgia de MicroSensacions: convertir qualsevol espai en un teatre.

Va tenir molt d’èxit, tant pels actors que, en aquell moment, tenien difícil pujar a un escenari i que van valorar molt positivament l’experiència; com pel públic que podia gaudir de teatre a l’aire lliure amb una proposta insòlita i plena de màgia. Això ens encoratja a reprendre-ho de nou, després de la pausa obligada a causa de les restriccions per la Covid-19.

Aquesta fórmula fa que el públic estigui molt a prop dels actors, gairebé en contacte amb ells, sense la distància que dona un escenari, però mantenint les distàncies de seguretat que marca, encara, el protocol sanitari. Actor i espectador es veuen i se senten d’una manera diferent. Aquesta proximitat genera una energia molt especial durant la funció.

Ara hi tornen. Divendres 18 i dissabte 19 de juny, entre les 21 i les 23 hores, es podran veure tres petites peces teatrals diferents.
Cada una d’elles es representarà tres vegades i cada espectador podrà escollir quina o quines vol veure.
Els espectacles programats són:
– ‘Soren i la Pantoja’ de Clara Puig, dirigida por Marina Paytubi i interpretada per Silvia Siles i Enric Cervera;
– ‘Blanc. Sal. Amor’, escrita i dirigida per Txema Puigdollers i interpretada per Alba Pi i Lena Sánchez; i
– ‘Zàping’ de Clara Puig, dirigida per Carlos Petilo i interpretada per Daniel Roig i Ferran Medina.

MicroSensacions Teatrals
Aquesta proposta, organitzada per Simgraf i ComunicAcció, prioritza les sensacions d’actors i públic, ambdós fora del seu espai natural, per sobre de l’estètica més acurada que normalment requereix un espectacle a l’ús. No es tracta, doncs, de tenir la millor escenografia i una il·luminació perfectes, sinó jugar a ser part d’allò que està passant i que no es tornarà a repetir, perquè el teatre sempre és diferent i perquè les emocions que es generin en aquest petit univers, que durant 15 minuts crearà MicroSensacions Teatrals, mai tornaran a ser les mateixes.
Club de Tenis La Llobera de Cabril- Pollancres,15
Telèfon937 53 05 04
Reserves:
Mail: microsensacionsteatrals@gmail.com
WhatsApp: 659 185 816

 

Deixa un comentari