Publicat el 28/03/2017

El  proper diumenge 2 d’abril,  la gran festa  Planta’t al Botànic! torna al Jardí Botànic de Barcelona per celebrar l’arribada de la primavera.

Amb el lema ‘’la natura urbana’’ la festa d’enguany convida a descobrir els valors dels espais naturals de la xarxa metropolitana de Barcelona: la vegetació, la història, els racons de biodiversitat, els peixos, els ocells, els ratpenats, els insectes… Al llarg de la jornada es realitzaran un munt d’activitats per a tots els públics, des de tallers d’anellament d’ocells, de plantació de llavors autòctones, visites guiades o el gran espectacle sobre els insectes  de la mà de la reconeguda companyia Artristas.

Aquesta edició de la festa de la primavera  s’emmarca dins de la campanya Let it grow (deixa’l créixer), un moviment internacional que proposa millorar la vida urbana amb una major presència de verd a les ciutats.
A més, el Planta’t s’inclou  dins el cicle d’activitats als parcs, platges i rius metropolitans que tenen com a objectiu apropar aquests espais als ciutadans de Barcelona.

Observacions: hi haurà afectacions al trànsit a causa de la celebració de la cursa del Corte Inglés.

http://www.vamosacorrer.com/carreras/cursa-el-corte-ingles-2017–20170303/recorrido/

Jardí Botànic.
Dr. Font i Quer, 2BarcelonaTel.: 932564160
Jornada de portes obertes, totes les activitats són gratuïtes
Com arribar-hi:  Hi haurà un bus llançadora gratuït, des de la pl. Espanya, a partir de les 12 h, amb freqüències de servei de 30 minuts.

PROGRAMA D’ACTIVITATS:
Contes sota els arbres d’Austràlia, a les 11 h
Durada:
20 min. / Públic: famílies amb infants, a partir de 5 anys / Aforament: 25 persones
Veniu a escoltar algunes de les històries que es conten i es canten a Oceania sobre els nostres parents més grans, els arbres

Contes sobre els arbres de Califòrnia, a les 11.30 h
Durada:
20 min. / Públic: famílies amb infants, a partir de 5 anys / Aforament: 25 persones
Veniu a escoltar algunes de les històries que es conten i es canten a Amèrica sobre els nostres parents més grans, els arbres.

Vine a plantar amb nosaltres!, de 10 a 14 h
Durada:
15-30 min. / Públic: totes les edats / Aforament: 45-60 persones
Tenim 700 flors per plantar al Jardí i necessitem la vostra col·laboració.
Amb l’ajuda dels tècnics del Jardí, nenes i nens podreu experimentar com es treballa habitualment al Jardí, aprenent a preparar el substrat, cavar o refer escocells.

Sembrem mediterrànies, de 10.30 a 14 h
Públic:
a partir de 4 anys
Un taller de sembra amb llavors recol·lectades al mateix Jardí Botànic per acostar als infants al coneixement de la reproducció vegetal.

Descobreix els insectes aquàtics, de 10.30 a 14.30 h
Durada:
20 min. / Públic: a partir de 6 anys / Aforament: 15 persones
Als rius, les basses i les fonts, hi viuen un munt d’animalets sovint desconeguts per tots nosaltres. Els microscopis i les lupes en ajudaran a descobrir-los.

La geologia amagada de Montjuïc, 10.45 h /11.30 h / 12.15 h/ 13 h
Durada:
30 min. / Públic: totes les edats / Aforament: 25 persones
Coneixereu les roques i els minerals que formen part d’una de les muntanyes emblemàtiques de Barcelona que és, a més, l’espai on es troba el Jardí Botànic: la muntanya de Montjuïc. També us explicarem els processos geològics que van donar lloc a la muntanya i tindreu l’oportunitat de tocar i observar mostres recollides del subsòl.

Anellament d’ocells, 10.30 h / 11.30 h / 12.30 h
Públic:
totes les edats / Aforament: 15 persones
Veurem de ben a prop les diferents espècies d’aus que habiten al Jardí Botànic. S’explicarà el seu comportament i característiques principals. Posarem èmfasi en la importància de les zones verdes per a la biodiversitat de la ciutat.

Jugatecambiental, de 10.30  14 h
Durada:
contínua / Públic: fins als 6 anys
Us oferim un munt de propostes per gaudir en família i conèixer els valors dels parcs metropolitans, la natura i el medi ambient a través de  l’activitat lúdica. Un espai de joc lliure perquè els més petits puguin gaudir de la natura en un entorn urbà.

Urbanisme natural, de 10.30 a 14 h / de 15 a 16 h
Durada:
contínua / Públic: totes les edats
Des de l’art, donem la volta sempre que podem a totes les idees: urbanisme natural enlloc de natura urbana!
Agafem la matèria i la transformem: un gran bloc, que convertim en ciutat… un tros de fang esdevé un bell paisatge.
Aquest és un taller creatiu i experimenta on estripar, endreçar i decorar de manera lúdica i compartida

Identificació de plantes urbanes, 11 h / 12 h / 13 h
Durada:
45 min. / Públic: adults i nens a partir de 12 anys
Taller per identificar plantes vasculars silvestres de les famílies més representatives de la flora mediterrània que trobem en ambients urbans.

Plantes invasores de Montjuïc, 11 h / 12 h / 13 h
Durada:
45 min. / Públic: adults
Montjuïc és un laboratori natural d’invasió d’espècies al·lòctones? En aquesta xerrada us expliquem com i per què Montjuïc és una de les zones de Catalunya amb major concentració d’espècies exòtiques.

Crea un hàbitat al teu balcó, d’11 a 14 h
Durada:
30 min. / Públic: a partir de 6 anys / Aforament: 20 persones
Ens aproparem al coneixement de les abelles solitàries mitjançant la visita de l’hotel d’abelles del Jardí. També partirem de la reflexió del nostre entorn més proper on coexistim amb molts insectes pol·linitzadors.
Acabarem pensant i dissenyant petites accions per crear ambients que facilitin la presència d’aquestes espècies.

Contes sota els arbres de Sud-àfrica, a les 12 h
Durada:
20 min. / Públic: famílies amb infants, a partir de 5 anys / Aforament: 25 persones
Veniu a escoltar algunes de les històries que es conten i es canten a l’Àfrica sobre els nostres parents més grans, els arbres.

Contes sota els arbres de la Mediterrània oriental, a les 12.30 h
Durada:
20 min. / Públic: famílies amb infants, a partir de 5 anys / Aforament: 25 persones
Veniu a escoltar algunes de les històries que es conten i es canten a Europa i Àsia sobre els nostres parents més grans, els arbres.

Camí de descoberta, de 15 a 17 h
Durada:
20 min. / Públic: a partir de 7 anys / Aforament: 15 persones
Vine a descobrir un corriol que s’endinsa per un prat atapeït de flors i insectes. Hi trobarem plantes i bestioles que mai no imaginaríeu.
Amb l’assessorament dels nostres tècnics i, amb l’ajuda de lupes, pinces, salabres i molts altres estris, farem d’entomòlegs o botànics. Ah! i si podeu fer servir un mòbil podrem fer, fins i tot, ciència urbana.

Els petits més grans, a les 17 h
Durada:
50 min. / Públic: a partir de 3 anys
De la mà de la Saba Sàvia i un jardiner juganer, ens endinsarem en un món molt proper i a vegades desconegut com és el dels insectes. Històries sobre la relació d’equilibri entre la formiga, la marieta i el pugó, la pol·linització a través de l’abella o la màgia de la metamorfosi de la papallona. Més informació

Gaudim del Jardí, 11 h / 12 h / 13 h / 15 h / 16 h
Públic:
totes les edats / Aforament: 25 persones

La festa de primavera està organitzada pel Museu de Ciències Naturals de Barcelona, l’Associació d’Amics del Jardí Botànic de Barcelona, l’Àrea Metropolitana de Barcelona i l’Institut Botànic de Barcelona.

Deixa un comentari