Publicat el 09/11/2020

El Gran Recapte d’Aliments torna la setmana del 16 al 21 de novembre. Aquest any, però, serà diferent a conseqüència de la COVID-19. En la mesura que la situació sanitària ho permeti, s’intentarà comptar amb persones voluntàries

Aquest any no es podrà fer la recollida física d’aliments, per tal de garantir la seguretat de voluntaris i donants.  Per aquest motiu, en comptes d’aliments, l’organització demana a la ciutadania que faci donacions monetàries per poder comprar els aliments necessàris.

L’emergència social, generada a conseqüència de l’emergència sanitària provocada per la COVID, ha fet que la distribució d’aliments, que es duu a terme des dels Bancs dels Aliments, s’hagi incrementat de forma dramàtica.  Si la demanda segueix augmentant, no es podrà garantir el repartiment en els pròxims mesos. És per això que, aquest any, el Gran Recapte és més necessari que mai.

Principals canals de Recollida:

* SUPERMERCAT: Des del 16 al 21 de novembre, es podran fer donacions monetàries a les caixes, en el moment que es pagui la resta de la compra. Les donacions seran de la quantitat que cada persona determini. Hem ampliat les dates de durada del Gran Recapte per ajudar a evitar concentracions de persones.

* MERCATS: En les mateixes dates, en alguns mercats i botigues de proximitat es podran comprar tiquets, per valors de 3 euros.

* ONLINE: A més, fins al 16 de desembre es podran fer a través de la web granrecapteonline.com i per bizum al número 33596.

Persones voluntàries 
En la mesura que la situació sanitària ho permeti, s’intentarà comptar amb persones voluntàries. Aquestes, no recolliran aliments però seran presents als supermercats els dies 20 i 21 de novembre per a informar sobre com es poden fer les donacions per al Gran Recapte.

Funcions:
Informar als clients de que aquest any la seva contribució al Gran Recapte és donant diners directament a la caixa del supermercat en el moment de pagar la resta de la seva compra, enlloc de la recollida tradicional d’aliments d’altres anys.
Informar al personal de caixa del supermercat sobre qualsevol dubte que tinguin.
Supervisar que els materials de comunicació del Banc dels Aliments estiguin visibles al supermercat.

Des l’organització asseguraran que totes les persones voluntàries disposin de tot el material necessari per fer la seva tasca del tot segura.

Si vols ser voluntari/a entra a la pàgina web oficial de granrecapte.cat, sol·leccions la provincia i omple totes les dades. Des de la coordinació de l’entitat es posaran en contacte amb vosaltres.
Enguany, es demana que les persones que formin part de col·lectius de risc no facin voluntariat. Hi haurà altres oportunitats d’ajudar en algun altre moment.

 

Deixa un comentari