Publicat el 25/11/2022

Enguany el concert de Santa Cecília commemora el 350è aniversari del naixement del músic canetenc Tomàs Milans i Godayol, a qui devem la creació del repertori musical que actualment es conserva a l’arxiu parroquial de Canet

 

 

 

Amb motiu de la diada de Santa Cecília, patrona de la música, un cop més l’àrea de Cultura realitza la producció d’un concert de música barroca a partir de partitures que es conserven a l’arxiu musical de la Parròquia de Sant Pere i Sant Pau de Canet de Mar.

En aquesta ocasió, el concert estarà dedicat a la figura del músic canetenc Tomàs Milans i Godayol, nascut el 1672, ara fa tres-cents cinquanta anys. Milans va dur a a terme una gran tasca de recopilació i còpia de manuscrits musicals que van passar a formar part del fons de la capella de música de Canet de Mar. Gràcies a ell, es va formar un dels arxius més importants del Barroc hispànic que es conserva a Canet.

L’Ensemble De Canendi Elegantia, sota la direcció de Francesc Garrigosa, ha preparat la proposta titulada: “Tomàs Milans i Godayol (1672-1742) i l’esclat del barroc en el fons musical de Canet de Mar”.
Ens presenta un programa d’obres d’aquest autor i d’altres coetanis com els compositors Joan Cabanilles, Joan Barter, P. Joan Simó, Joan Cererols, i Felip Olivellas, procedents de l’arxiu de Canet.

El concert és gratuït i es realitzarà el pròxim diumenge 27 de novembre a les 19h a la Parròquia de Sant Pere i Sant Pau de Canet de Mar.

L’Àrea de Cultura l’organitza amb el suport de la Diputació de Barcelona, el Bisbat de Girona i la Parròquia de Sant Pere i Sant Pau de Canet. De fet, enguany fa 10 anys de la signatura del conveni entre l’Ajuntament i el Bisbat de Girona per a la difusió del fons musical de Canet i aquest concert serveix també per celebrar aquest aniversari i, d’aquesta manera, destaca la gran tasca de divulgació desenvolupada durant aquests anys.

 

Redacció
Imatge i font: Ajuntament de Canet de Mar

Deixa un comentari