Publicat el 03/05/2021

L’edició de Cantània 2020 va quedar aturada amb motiu del Covid-19 i aquest 2021 es podrà portar a terme del 10 al 13 de juny

Enguany, per tal d’assegurar el compliment de les mesures de seguretat i prevenció de la Covid-19, l’organització ha treballat per ubicar l’espectacle de Cantània, que fins ara tenia lloc al Teatre Auditori de Granollers, al Palau Municipal d’Esports d’aquest municipi.

Després de molts mesos d’espera i d’esforç per part de totes les escoles participants i organitzadors, aquest any es podrà celebrar aquest esdeveniment, el qual promou la cultura musical i les arts escèniques i compta amb escoles de la comarca. El projecte està impulsat des de L’Auditori de Barcelona i organitzat per l’Associació cultural i el Teatre auditori de Granollers.

L’espectacle ‘Virtual’ és el títol del Cantània d’enguany i va ser encarregat al compositor Óscar Peñarroya i amb text de Cèsar Aparicio.
En aquesta edició es narra la història del Marcel, un noi que s’instal·la una aplicació d’intel·ligència artificial i descobreix tot un univers que el fascina. La Sara, la seva assistenta virtual, té la capacitat d’aprendre i està programada per ajudar-lo i això suposarà una relació molt especial.

Escoles participants
Hi haurà un total de sis concerts, entre els dies 10 i 13 de juny, en què hi participaran 38 escoles de tota la comarca.
Venda d’entrades
Fins al 21 de maig, hi haurà una prevenda d’entrades, a les famílies dels alumnes participants, que podran comprar les entrades a la web del Teatre Auditori de Granollers i a les taquilles del teatre.
A partir del 27 de maig, a les 10.30 hores, es posaran a la venda les entrades restants de forma lliure, tant per Internet com a les taquilles del teatre.
L’horari de taquilles és els dijous de 10.30 a 13 hores i de 17 a 19.30 hores i els divendres de 17 a 19.30 hores.

Protocol Covid
En tot moment se seguirà el Protocol de prevenció de riscos de la Covid-19 que ha elaborat L’Auditori de Barcelona. Aquest protocol serà comunicat a les escoles participants abans del concert.
Algunes d’aquestes mesures són:
– S’han programat dues sessions de formació de professorat via Zoom dedicades exclusivament a detallar aquest protocol i a la logística del dia del concert.
– Les escoles faran arribar el protocol a les famílies per tal que el públic vingui també informat al concert.
– Els escolars no portaran objectes (bosses, jaqueta, etc.)
– És obligatori l’ ús de la mascareta quirúrgica o FFP2, tant pels escolars com pels mestres acompanyants.
– En arribar al Palau d’Esports, els grups bombolla de les escoles, mantindran la distància de seguretat de més de 2 metres tant a l’exterior com a l’interior.
– El personal d’ acomodació repartirà gel hidroalcohòlic entre tots els nens i nenes i els seus acompanyants a mesura que vagin entrant al Palau.
– Els cors es distribuiran respectant el plànol prèviament enviat a les escoles.
– L’entrada i la sortida es farà de manera esglaonada, atenent a les indicacions del personal de sala.

Pel que fa al públic, rebrà les mesures a través de l’Àrea de Comunicació del Teatre Auditori de Granollers i, els familiars directes dels alumnes, també ho rebran a través de les escoles, prèviament informades per l’Associació Cultural.
– L’obertura de portes es realitzarà amb antelació suficient per permetre un accés esglaonat del públic, mínim de 30 minuts.
– Els horaris d’obertura del vestíbul i/o de la sala s’han de comprovar tenint en compte la quantitat de públic que ocuparà l’espai.

El projecte
Cantània és un projecte educatiu i cultural, únic a Catalunya, que està impulsat des de L’Auditori de Barcelona i té una gran participació a la comarca.
És una activitat participativa en la que s’inscriuen alumnes de primària de cicle mitjà i superior de tota Catalunya i cada any s’estrena una obra encarregada especialment per l’ocasió. Els encàrrecs es fan a reconeguts compositors i escriptors catalans.
Al Vallès Oriental, el projecte està impulsat per l’Associació Cultural de Granollers i el Teatre Auditori de Granollers.

Teatre Auditori de Granollers, C/ de Josep Torras I Bages, 50 –
Telèfon: 938 40 51 21
Més informació: https://www.teatreauditoridegranollers.cat/ca/cantania.html

Deixa un comentari