Publicat el 06/04/2022

Les arts de carrer ompliran de nou els carrers d’Argentona del 30 de setembre al 2 d’octubre. El 7 d’abril s’obre la convocatòria per presentar propostes artístiques

 

 

 

Després de dos anys molt complexos, marcats per la pandèmia, arriba la 10a edició del Sense Portes. Un festival molt esperat, amb la il·lusió per recuperar la seva projecció en un context de normalitat i la voluntat d’apropar les arts de carrer a la ciutadania i que se celebrarà el cap de setmana del 30 de setembre al 2 d’octubre.

Es tracta d’un esdeveniment d’ alt nivell artístic, amb propostes de qualitat i properes, gràcies a l’esforç i perseverança per mantenir i donar continuïtat al projecte, del Col·lectiu Sense Portes, sectors implicats, persones voluntàries, l’Àrea de Cultura i l’Ajuntament d’Argentona.

Convocatòria d’inscripció oberta

El dijous 7 d’abril s’obre la convocatòria artística de l’edició d’enguany del Festival Sense Portes. A partir d’aquesta data, i fins el 15 de maig, les companyies poden presentar les seves propostes d’espectacle per formar part d’aquesta nova edició del festival.

Poden presentar-s’hi companyies i artistes de diferents àmbits de les arts de carrer: circ, teatre, música, ball… Cada any el festival acull espectacles molt diferents i per a totes les edats, des de l’humor absurd fins a les propostes més poètiques.

Els espectacles que participin al festival optaran al Premi Pom d’Or, en què s’escull el millor espectacle per votació popular.

10 anys a peu de carrer
El Sense Portes és un festival que duu l’art a l’espai urbà de la vila perquè tothom en pugui gaudir i també suposa una plataforma de promoció molt important pel municipi.  La proposta vol apropar les persones a la cultura sense lligams ni barreres, amb la mirada oberta. És a dir, com indica el seu nom, sense portes.

El festival neix originalment amb una voluntat pedagògica, que entén la cultura com una eina de transformació, que educa, forma i construeix valors. En concret, el Sense Portes vol promoure els valors de la construcció compartida i la participació activa, amb el desig d’educar un públic crític i crear ciutadans conscients de la seva capacitat de fer un món millor i omplir els carrers de vida.

En aquesta 10a edició, el Festival Sense Portes vol seguir sent un referent en el món de les arts de carrer, en l’àmbit comarcal i nacional, mantenint alhora el compromís amb la vila i el territori, ja que es tracta d’un projecte on el voluntariat i la participació ciutadana juguen un paper fonamental.

Més informació sobre el festival:
www.festivalsenseportes.cat
@senseportes (Facebook, Instagram i Twitter)
www.argentona.cat
@argentonacultura (Instagram)

 

 

Redacció
Imatge i font: Ajuntament d’Argentona

 

 

Deixa un comentari