Tom Andres, primer líder de la 22ª edició de PIRENA Advance | La Clau -Revista gratuïta del Maresme
Publicat el 23/01/2012

L´estació aragonesa de Candanchú ha estat el punt de partida de la 22ª edició de Pirena Advance. A Candanchú s´ha viscut una multitudinària primera etapa, amb doble volta i amb un recorregut de poc més de 6km. Malgrat ser un tram relativament curt, ha estat bastant exigent i ja al musher meeting s’ha recomanat als participants sortir amb un tir de 6 gossos en el cas dels trineus i d´un pels esquijòrers.
El més ràpid a completar l´etapa ha estat l´alemany Tom Andres, vencedor de les dues últimes Pirenes, que s´ha imposat a la suïssa Monika Frauchiger i al navarrès Íker Ozcoidi. Cinquè ha sigut el càntabre Álvaro López Cobo i setè el català Kiko Vallespí. En la categoria de gossos nòrdics, la més ràpida ha sigut l´alemanya Tamara Schlemmer, per davant de Lázaro Martínez i Jesús Martínez. En aquesta primera etapa s’ha estrenat el múixer amb discapacitat, Felipe Cartas, acompanyat de l´experimentat Jorge Ruiz, un tandem que promet fer una Pirena excepcional. Cartas s´ha mostrat “encantat amb l´experiència. Ha estat molt divertit i ja tinc ganes de tornar a muntar-me demà al trineu”. Candanchú també ha suposat l´estrena d´Álvaro Bultó com a múixer. Ha estat la seva primera presa de contacte amb un trineu tirat per gossos i ha aconseguit completar l´etapa a 8 minuts del temps d´Andres, tota una fita per a un novell que no ha entrenat ni un sol dia i que ahir mateix va conèixer per primera vegada als seus gossos.
Per la seva banda, entre els esquiadors de fons tirats per un gos, domini absolut de l´armada txeca, que va copar els tres llocs de podi amb Nicole Maresová, Michal Zenisek i Václava Kuriková. Entre els espanyols, el millor classificat ha estat el català Víctor Carrasco, novè, i la debutant Marta Bosch, onzena.


Avui, segona etapa, a partir de les 10 hores, a Baqueira Beret.

Deixa un comentari