Publicat el 13/04/2018

El Consorci de Promoció Turística Costa del Maresme impulsa una campanya per difondre les activitats gastronòmiques, els restaurants i els productors vinculats amb els pèsols, la ‘perla verda’ del Maresme.

Els mesos de març i abril són els més esperats de l’any pels amants del pèsol, ‘la perla verda’ del Maresme. Durant aquestes setmanes, són moltes les localitats que celebren fires i jornades gastronòmiques per donar a conèixer aquest producte i també són molts els restaurants que elaboren plats especials amb el pèsol com a protagonista.

Precisament, amb l’objectiu de contribuir a difondre les activitats que es generen al Maresme al voltant del pèsol, el Consorci de Promoció Turística Costa del Maresme impulsa la campanya ‘Temps de pèsol’, una iniciativa per difondre tota l’oferta d’activitats, gastronomia i productors de la comarca relacionats amb aquest llegum.

El president del Consorci de Promoció Turística Costa del Maresme, Joaquim Arnó, considera que “és necessari impulsar conjuntament, com a comarca, aquells béns que tots compartim, com és el pèsol”. Arnó considera que el Consorci, a més “juga un paper clau en l’impuls de la comarca del Maresme com un enclavament gastronòmic de referència”.

D’altra banda, des del Consorci de Promoció Turística Costa del Maresme s’ha editat un díptic que recull els esdeveniments gastronòmics que se celebren als municipis de Caldes d’Estrac, Sant Andreu de Llavaneres i Mataró; el llistat de restaurants de Cabrils, Caldes d’Estrac, Sant Andreu de Llavaneres, Mataró, Arenys de Mar, Cabrera de Mar, Sant Pol de Mar i Vilassar de Dalt que ofereixen menús especials amb el pèsol com a protagonista; i que també dona a conèixer els diversos productors d’aquest llegum que es troben repartits per tota la comarca. Aquesta campanya s’ha impulsat amb la col·laboració de Xarxa de Productes de la Terra del Consell Comarcal del Maresme.

I després, el  ‘Temps de les maduixes’

Les activitats de difusió de la temporada del pèsol enganxaran pràcticament amb l’inici de la campanya de difusió d’un altre dels productes destacats del Maresme, la maduixa. De la mateixa manera que amb el llegum, des del Consorci de Promoció Turística Costa del Maresme es realitzarà difusió dels esdeveniments i activitats relacionades amb aquesta fruita. La campanya ‘Temps de maduixes’ se celebrarà del 28 d’abril al 10 de juny.

Deixa un comentari