Temporada de música clàssica de luxe amb les tres formacions residents del Teatre Auditori de Granollers | La Clau -Revista gratuïta del Maresme
Publicat el 04/10/2018

El crític musical, Xavier Chavarria, va presentar davant d’un nombrós públic assistent els concerts que conformen la nova temporada

El Teatre Auditori de Granollers inicia una nova temporada musical estimulant i plena de reptes de la mà de les tres formacions residents: l’Orquestra de Cambra de Granollers, Veus – Cor Infantil Amics de la Unió i Cor de Cambra de Granollers. Amb el viatge com a font d’inspiració, les formacions viatjaran al llarg d’aquests propers mesos a través d’obres musicals d’autors i èpoques molt diverses amb l’esperit d’explorar nous camins que transcendeixin en el temps i facin créixer i emocionar el públic.

Per presentar la temporada i donar detall dels concerts van assistir a l’acte Carles Ribell, director del Teatre Auditori de Granollers; Anna M. Piera, gerent de l’Orquestra de Cambra de Granollers; Josep Vila, director de Veus – Cor Infantil Amics de la Unió i Cor de Cambra de Granollers i els artistes Albert Guinovart, per la seva participació en el concert Conte de Nadal amb el cor infantil Veus, al Gran Teatre del Liceu, i Vicenç Viaplana i Helena Pielias, com a directors d’art, dramatúrgia, vestuari, contingut v

Carles Ribell va ser l’encarregat d’obrir la presentació assegurant que, sens dubte, estem davant d’una temporada musical d’èxit de la mà de les tres formacions residents del Teatre Auditori, un equipament que mira cap al futur “amb la voluntat de convertir-se en un referent cultural i educatiu de la ciutat, on la música pugui ser una eina de creació, inspiració i també innovació per als ciutadans”. I és que, conscients del talent musical de la ciutat, el Teatre Auditori fa un pas endavant i es referma en el seu “compromís de residència per potenciar i desplegar propostes per viure plenament la trajectòria d’aquestes formacions”.

Xavier Chavarria, crític musical, va iniciar després la presentació dels 9 concerts de la temporada, juntament amb Anna M. Piera i Josep Vila:
Cantem – Bon viatge! – Hodierna Lux (únic concert que tindrà lloc fora del Teatre Auditori, concretament a l’Església de Sant Esteve)Memòries de viatges – De Catalunya al món – Carmina Burana – Viatge en el temps – Revolution i  El viatge del destí. Propostes que, tal com van explicar, tenen com a fil conductor el viatge: viatges reals o imaginaris, viatges físics o interiors, poètics, simbòlics, d’evasió i aventura… viatges que, sobretot, emocionaran el públic.

L’Orquestra de Cambra oferirà peces “refinades i sorprenents, així com programes simfònics d’alt voltatgecom la Simfonia Escocesa de MEndelssohn, la Simfonia de Praga de Mozart o la cèlebre Cinquena de Beethoven. Ens endinsarà també en els Concerts de Brandenburg de J. S. Bach i oferirà clàssics de Mahler, Txaikovski, Debussy o Sibelius. També hi escoltarem autors del segle XX com Piazzolla, Coriglian o Gershwin i grans noms de la música catalana amb joies de Montsalvatge, Toldrà o Ruera.

La música coral, de la mà de Veus i el Cor de Cambra de Granollers, també tindrà un protagonisme destacat en la nova temporada amb repertoris que aniran des de Vivaldi, Mozart o Brahms, fins a peces del repertori popular d’arreu del món, passant per musicals o la monumental cantata Carmina Burana, que tornarà renovada a l’escenari del Teatre Auditori per petició popular i amb una sorprenent i arriscada proposta visual a càrrec de Frau. Recerques Visualsque, segons el propi Viaplana, permetrà “sentir i també veure la música”.

Tal com va explicar el musicòleg, la nova creació també hi serà present amb dues estrenes absolutes: Threnos, un cant a la memòria de les víctimes del bombardeig de Granollers, de Pol Requesens i Catalanes, “un enfilall de melodies tradicionals catalanes de Lluís Pérez Cansell”.

Concert per a tots els gustos i de primer nivell que no acaben al Teatre Auditori sinó que continuen en gira per tot el món. És especialment important, en aquest sentit, la gira de Veus – Cor Infantil Amics de la Unió, que viatjaran a festivals de la Xina, Estats Units i Alemanya, entre d’altres països.

L’alcalde, Josep Mayoral, va ser l’encarregat de posar la cirereta a l’acte amb un tancament que va posar en valor allò que veritablement fa emocionar el públic: “que s’obri la temporada amb un granollerí com Lluís Pérez Cansell, que l’hem vist créixer i dirigir durant tants anys; que l’Orquestra de Cambra segueixi impulsant nous talents de joves nascuts a casa, a l’Escola de Música Josep M. Ruera, i que Veus sigui ja un emblema de la ciutat al món i probablement la millor formació infantil del moment”. Mayoral va afegir que “impulsar aquests talents de la ciutat és la feina del Teatre Auditori que, de les 800 produccions que va programar al llarg d’aquests 15 anys, 200 eren de formacions i artistes locals”. “Estem fent, entre tots, una extraordinària feina d’impuls de la música”, va concloure l’alcalde.

Tots els concerts de la temporada al Teatre Auditori comptaran, a més, amb la conferència prèvia a càrrec del mateix Xavier Chavarria a les 18 h.

Deixa un comentari