Publicat el 19/01/2021

L’Ajuntament de Dosrius fa una crida als veïns i veïnes a col·laborar en la protecció d’aquestes aus

Durant aquestes primers setmanes del mes de gener, coincidint amb el temporal Filomena i els episodis prolongats de temperatures baixes, s’ha registrat a les zones litorals de Catalunya una mortalitat notable de roquerols (Ptyonoprogne rupestris); una espècie d’oreneta que no realitza migració hivernal, més enllà de desplaçar-se a zones amb un clima més benèvol com són les pròximes al litoral, incloent Dosrius.

El motiu més probable d’aquesta elevada mortalitat seria que el fred tan intens ha suposat una reducció important de l’aliment disponible per als roquerols (petits insectes voladors), provocant-ne així el debilitament i eventualment la mort. Per tot plegat, l’Institut Català d’Ornitologia (ICO) trasllada a la població les següents recomanacions:
En cas de trobar roquerols debilitats, cal proporcionar-los una font de calor i trucar al cos d’Agents Rurals (telèfons 935 61 70 17 o 112), que els duran a un centre de Recuperació de Fauna Salvatge per a rebre el tractament necessari.

En cas de trobar roquerols morts, cal trucar als Agents Rurals (telèfons 935 61 70 17 o 112) perquè realitzin la recollida i entrega dels cossos a l’ICO, per al seu estudi posterior.

En qualsevol dels casos l’ICO agrairà que s’introdueixin les dades de les troballes, i altres albiraments d’aus, al següent web:  https://www.ornitho.cat/
Tota la informació elaborada per l’ICO per tal d’identificar el roquerol es pot consultar en aquest web: http://www.sioc.cat/fitxa.php?sp=PTYRUP

 

Deixa un comentari