Publicat el 24/09/2021

L’Escola de Música Cadença vol rellançar la coral infantil Picarol per a nens i nenes d’entre 6 i 12 anys, després que el parèntesi de la pandèmia va impedir-ne els assajos i va estroncar-ne l’activitat

Aquest impuls compta amb la complicitat dels nous responsables del centre, Manel Pujol i Carla Zaragoza, que posen les seves dependències al servei d’aquesta iniciativa: “En tenim moltes ganes. D’aquesta manera, l’escola guanya una coral i la coral rep una petita empenta per tornar a començar”.
Els assajos, que s’iniciaran a l’octubre, es faran cada dimarts a les 17h i seran dirigits per Txell Bascompte, que ja es va fer càrrec de la Coral Picarol en l’etapa anterior.
El preu de l’activitat serà de 25 euros mensuals i les inscripcions es poden formalitzar a la mateixa escola o bé per telèfon als números 606 32 09 81 (Carla) o 651 95 62 41 (Manel).

Passat, present i futur
El cant coral al poble es va reprendre l’any 1974 de la mà del Moviment Cultural dels Joves de Teià (MJCT) i, poc després, Josep Maria Soler va contactar el mestre barceloní Víctor Barbé per formar i dirigir la coral infantil, de la qual se’n va fer càrrec durant prop de trenta anys.
Plenament constituïda el 1975, la Coral Picarol ha format part de l’Associació Coral Esclat de Teià, juntament amb el cor Atàlia i la Coral Esclat.

En els darrers anys i sota la direcció de Txell Bascompte, la Coral Picarol s’havia organitzat en tres grups (infantil, primària i cor jove) i havia participat intensament de la vida social i cultural del municipi amb diverses col·laboracions teatrals a la Palma, La Marató de TV3, el Dia de les Dones i els concerts d’estiu, de Festa Major, de Nadal o del dia de la música.

Com a integrant del Secretariat de Corals Infantils de Catalunya, la Coral Picarol també havia participat en nombrosos intercanvis d’experiències i havia desenvolupat una intensa activitat formativa en tallers i cantates amb altres formacions de veus blanques.
Per tot plegat, la regidora de Cultura, Olga Parra, anima les famílies i els infants de 6 a 12 anys a donar continuïtat al projecte i, sobretot, a seguir gaudint de la música i dels beneficis emocionals de cantar en grup.

Redacció
Font: Ajuntament de Teià

 

Deixa un comentari