Publicat el 22/06/2021

L’alcalde de Teià i president del Consorci del Parc de la Serralada Litoral, Andreu Bosch, ha signat un ban que té com a finalitat reduir el perill d’incendi forestal durant la temporada d’estiu

Entre d’altres mesures, el ban de l’Alcaldia prohibeix expressament l’accés amb vehicles de motor al Parc de la Serralada Litoral durant la revetlla de Sant Joan, així com les aglomeracions dins d’aquest espai d’interès natural. Aquesta limitació de mobilitat no afecta, però, als residents de les cases i masies que hi estan dins.

Pandèmia i perill d’incendi
A causa de la pandèmia, molts municipis costaners han prohibit o regulat l’accés a la platja per celebrar la revetlla. A la muntanya, aquesta restricció persegueix tres objectius:
– el sanitari (per evitar rebrots i nous focus de contagi),
– el forestal (per minimitzar el perill d’incendi i l’exposició al risc de les persones com a conseqüència del mal ús d’artefactes pirotècnics) i
– l’ecològic (per evitar l’impacte negatiu de les detonacions i la hiperfreqüentació nocturna sobre la fauna i l’ecosistema).

A més de Teià, hi ha altres municipis de l’entorn que han pres la mateixa decisió, com Alella i Vilanova del Vallès.

Parcs urbans
Per raons sanitàries, el ban també prohibeix “la concentració de persones i la realització de revetlles als parcs públics urbans del municipi durant la nit de Sant Joan”.
L’única celebració autoritzada tindrà lloc a partir de les 20h al parc de Vallbellida. Es tracta d’un acte organitzat per l’Ajuntament i l’Associació de Veïns del barri per donar la benvinguda a la flama del Canigó, amb la qual s’encendrà la corresponent foguera, seguit d’un concert d’havaneres. L’aforament estarà limitat i caldrà observar la distància de seguretat interpersonal

Altres mesures
Pel que fa a la resta del text, l’Alcaldia recorda les mesures preventives prèvies a la pandèmia, com ara:
– Fins al 15 d’octubre, està prohibit fer foc, cremar rostolls i llançar petards o coets en tots els terrenys forestals i la franja de 500 metres que els envolta.
– Està prohibit abocar escombraries i restes vegetals i industrials de qualsevol mena al medi natural, ja que poden ser causa d’inici i propagació d’un foc.

En cas d’incendi, cal donar avís immediat als bombers, a través del telèfon d’emergències 112.

 

Deixa un comentari