Publicat el 23/01/2023

Fins al 10 de març, la Regidoria de Cultura convida els teianencs i teianenques de totes les edats a escriure un conte, un poema o un microrelat i presentar-los a la fase local de la Mostra Literària

 

 

 

A la Mostra Literària hi poden participar totes les persones residents a Teià o que hi tinguin vincles per motius laborals, acadèmics o de segona residència. Podeu consultar les bases completes de la convocatòria al peu d’aquesta notícia.

Prosa i poesia
Les bases reguladores del concurs estableixen tres disciplines: prosa, poesia i microrelats. Les dues primeres s’estructuren en cinc grups d’edat: de 6 a 8 anys (grup A), de 9 a 11 (grup B), de 12 a 14 (grup C), de 15 a 18 (grup D), de 19 a 25 (grup E) i majors de 26 (grup F).

Els treballs dels participants dels grups A i B podran ser escrits a mà, amb bona cal·ligrafia. Per als grups A, B i C s’estableix una extensió màxima de 5 folis a una sola cara i a doble espai, mentre que els dels grups D, E i F podran oscil·lar entre les 5 i les 15 pàgines.

Microrelats
Els microrelats són composicions de 140 caràcters com a màxim i el seu estil recorda l’ús del llenguatge que s’utilitza a les xarxes socials.
En aquesta categoria no existeixen grups d’edat. S’hi pot presentar tothom. Les obres hauran de ser inèdites i fetes per un sol autor. La redacció serà en català, sense truncaments de paraules ni abreviacions de cap mena.

Temàtica lliure
La temàtica dels textos i el gènere escollit –prosa, poesia o microrelat– són lliures. Cada autor podrà presentar una sola obra per categoria i modalitat. Els treballs hauran de ser individuals i totalment inèdits, restant-ne exclosos els de naturalesa tècnica o científica.

Termini i veredicte
Els participants disposen de temps fins al 10 de març per lliurar l’original i cinc còpies en paper a l’Ajuntament, la Biblioteca o La Unió. A més, hauran d’adjuntar-hi una còpia en suport informàtic, o bé fer-la arribar per correu electrònic a cultura@teia.cat

Un cop s’hagin rebut, els treballs seran avaluats pel jurat de la Mostra i el 23 d’abril, coincidint amb la diada de Sant Jordi, tindran lloc el veredicte i el lliurament dels premis, que es faran a La Unió en el marc de la Setmana Cultural de Teià.

Les obres premiades en cada grup i modalitat passaran a ser propietat de l’Ajuntament i seran presentades automàticament a la fase comarcal del concurs.

Nous al·licients
Per esperonar-ne la participació, la Regidoria de Cultura ha organitzat a l’Espai can Llaurador tres tallers per afavorir i potenciar l’hàbit de l’escriptura, un de microrelats, amb la periodista Marta Moreno; un altre de guions teatrals amb l’actor Pere Riera, i un altre sobre el llenguatge poètic a càrrec del poeta, escriptor i traductor Miquel Desclot.
A més, i per segon any consecutiu, un dels contes guanyadors de la fase local, escollit a criteri del jurat, serà il·lustrat per un professional.
El 2022, l’Ajuntament va publicar els dos primers premis de la categoria B per a nens i nenes de 9 a 11 anys: el conte El gran viatge (1870), de Nico Toril Cabello, i el poema Fugint d’Ucraïna, d’Itziar Casas Esquius, amb il·lustracions de Mercè Tous.

Redacció
Imatge i font: Ajuntament de Teià

 

Deixa un comentari