Publicat el 07/02/2019

La reunió va tenir lloc en el marc d’una sessió extraordinària del consell d’alcaldes del Maresme celebrada a la seu del Consell Comarcal, a Mataró

L’alcalde de Teià, Andreu Bosch, va parlar amb el conseller d’Interior de la Generalitat, Miquel Buch, sobre la problemàtica dels robatoris a domicilis de la població. Bosch li va fer saber que “els ajuntaments fem un gran esforç en matèria de seguretat i hi destinem recursos preferencials”. El 2019, per exemple, Teià contractarà un nou agent de policia i instal·larà dues noves càmeres de vigilància per al control de matrícules.
La reunió va tenir lloc dimecres 6 de febrer, en el marc d’una sessió extraordinària del consell d’alcaldes del Maresme celebrada a la seu del Consell Comarcal, a Mataró. La trobada havia estat sol·licitada pels batlles i tenia caràcter monogràfic. A més del conseller, hi van assistir el director general d’Administració de Seguretat, Jordi Jardí; el director general dels Mossos d’Esquadra, Andreu Joan Martínez; la subdirectora de Coordinació de la Policia de Catalunya, Begoña Curto, i la comissària Cristina Manresa. Per part de l’Ajuntament de Teià també hi eren presents el regidor de Governació, Yago Albert, i el caporal de la Policia Local, Francisco Ortiz.
Més efectius
Tot i que les detencions al Maresme van augmentar un 5% el 2018, els robatoris a domicilis segueixen sent la principal preocupació del Departament d’Interior al Maresme. El seu titular va refermar el compromís de la Generalitat de convocar oposicions per dotar el cos de Mossos d’Esquadra amb 500 efectius més.
El conseller també va informar de la viabilitat de crear des del Departament una borsa de treball comuna a tot Catalunya per facilitar la contractació d’agents per part dels ajuntaments, la qual cosa permetria d’accelerar els terminis d’incorporació a les policies locals.

Mentrestant, els Mossos mantindran activat el Pla Operatiu Específic d’Habitatge, que engloba tant la realització de controls de trànsit en coordinació amb la Policia Local com la vigilància aèria amb un helicòpter equipat amb sensors tèrmics. Per a l’alcalde de Teià, “aquest dispositiu constitueix una mesura dissuasiva que dona tranquil·litat als veïns”.

Deixa un comentari