Publicat el 28/01/2021

La temàtica i el gènere són lliures –prosa, poesia o microrelat– sense cap límit d’edat. Les obres hauran de ser individuals, totalment inèdites i escrites en català

La Regidoria de Cultura ha publicat les bases de la 38a edició de la fase local de la Mostra Literària.
El concurs contempla cinc grups d’edat:
de 6 a 8 anys (grup A), de 9 a 11 (grup B), de 12 a 14 (grup C), de 15 a 18 (grup D), de 19 a 25 (grup E) i majors de 26 (grup F).
Els treballs dels grups A i B podran ser escrits a mà, amb bona cal·ligrafia. Per als grups A, B i C s’estableix una extensió màxima de 5 folis a una sola cara i a doble espai, mentre que els dels grups D, E i F podran oscil·lar entre les 5 i les 15 pàgines.

Microrelats
Els microrelats són composicions de 140 caràcters com a màxim amb l’objectiu de reproduir el llenguatge de les xarxes socials i les noves tecnologies. Aquesta categoria no fixa cap límit d’edat i permet la presentació d’un màxim de dues obres per persona.

Fase local
Els participants disposen fins al 8 de març per lliurar l’original i cinc còpies en paper a l’Ajuntament, la Biblioteca o La Unió. A més, hauran d’adjuntar-hi una còpia en suport informàtic, o bé fer-la arribar per correu electrònic a Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam. Necessites Javascript habilitat per veure-la.
Després de ser avaluades pel jurat de la Mostra, el dia 25 d’abril tindran lloc el veredicte i lliurament dels premis, que es faran a La Unió en el marc de la Setmana Cultural de Teià.
Els treballs premiats en cada grup i modalitat passaran a ser propietat de l’Ajuntament i seran presentats automàticament a la fase comarcal del concurs.

Edició trasbalsada
L’any passat, la fase local de la Mostra Literària de Teià va rebre 360 treballs en les diferents categories i gèneres: quatre microrelats, 222 textos en prosa i 134 en poesia.
El coronavirus va trasbalsar el calendari previst. La pandèmia va obligar a suspendre la Setmana Cultural i ajornar-ne el lliurament de premis de la fase local fins al 19 de juliol, en un acte celebrat a l’aire lliure al parc de can Godó.
La segona onada de la Covid-19 també va impedir que Teià acollís la gala de la fase comarcal, que inicialment havia de tenir lloc el 13 de desembre. Al final, el Consell Comarcal va descentralitzar la cerimònia i cada ajuntament va reconèixer els guardonats dels seus municipis.

D’entre tots els textos seleccionats per a la fase comarcal, el 8 de gener d’enguany el teianenc Galdric Armengol va ser distingit a la sala de plens amb el primer premi de poesia de 9 a 11 anys per l’obra El pangolí.

Nova oportunitat
Tant l’alcalde, Andreu Bosch, com la regidora de Cultura, Olga Parra, confien que aquest any Teià pugui, finalment, organitzar la fase comarcal del certamen. L’acte tindria lloc a la tardor, en un escenari de retorn a una certa normalitat gràcies a l’extensió de la vacunació contra la Covid.

Es poden consultar les vases a la web: www.teia.cat

 

 

Deixa un comentari