Publicat el 11/05/2020

La taula de salut comunitària (TASAC) és formada per professionals de diferents àmbits sanitaris, sociosanitaris i d’entitats socials vinculats molt directament a la gestió de la crisi sanitària de la Covid-19

El grup promotor de la taula de salut comunitària es va reunir telemàticament el passat divendres, 8 de maig, i va expressar la seva valoració de la situació actual. Tots els i les professionals de la trobada van estar d’acord en transmetre un mateix missatge a la ciutadania: no relaxar-se a mida que avanci el desconfinament, seguir-se cuidant i continuant adoptant mesures preventives.

En un primer terme, els i les professionals van compartir les seves vivències, cadascú dins del seu àmbit laboral, i van debatre a l’entorn de com s’ha gestionat la urgència del dia a dia d’una crisi inèdita. Des de les dificultats per al subministrament d’equips de protecció individual i testos PCR, passant per les mesures preventives per aturar el contagi, la gestió del dol i l’atenció als familiars i en especial a la gent gran i als sectors més vulnerables, o la rapidesa de l’adaptació dels recursos humans de tots els serveis implicats per fer front a la situació evitant el col·lapse.

Fetes aquestes reflexions, la taula es va centrar en com fer front a la nova etapa, superat el primer impacte de la pandèmia. En aquesta part de la trobada virtual, els missatges van anar en la línia de que cal seguir conscienciant a la població sobre el bon ús dels recursos sanitaris i continuar fomentant les consultes de primera atenció per canals telemàtics o de teleassistència, de la importància de la vigilància epidemiològica i, per tant, de poder realitzar testos massius a la població, del bon resultat de la vinculació de les residències a l’àmbit de la salut, de les mesures preventives per evitar nous contagis o de la gestió de les seqüeles psicològiques ocasionades per la crisi.
Així, i davant dels resultats d’estudis diversos i del seu contacte personal i directe amb la crisi sanitària, que els fa estar en alerta constant de possibles rebrots del virus, el debat va concloure amb una crida a prendre consciència i adoptar mesures preventives, cuidar-se i, sobretot, no relaxar-se a mida que avanci el desconfinament.

Finalment, els assistents a la reunió, a la que també hi van ser presents l’alcalde, Jaume Oliveras, i la regidora de Salut Comunitària, Yulay Martínez, van mostrar el seu agraïment a l’Ajuntament del Masnou pel seu suport i col·laboració al llarg de la crisi, així com a la ciutadania en general per les seves mostres contínues de solidaritat.

La taula de salut comunitària es va presentar a finals de febrer, just abans de l’inici de la crisi, i des d’aleshores les persones que en formen part hi han tingut un paper rellevant, orientant el consistori en les mesures a prendre per aturar la pandèmia. També, fa prop d’un mes, van emetre un videomissatge adreçat a la ciutadania: https://www.youtube.com/watch?v=XCTVYlG5O3M&feature=youtu.be.
La previsió és que la TASAC mantingui la freqüència de trobades i implicació, que es centrarà en preparar accions encaminades a la conscienciació de masnovins i masnovines en el procés de desconfinament.

Deixa un comentari