Publicat el 18/09/2020

Un any més, el Centre d’Estudis Argentonins Jaume Clavell, amb la col·laboració de l’Ajuntament i la Biblioteca Joan Fontcuberta i Gel, organitza la Tardor Literària

Enguany arribarà a la vintena edició i se celebrarà els dijous del mes d’octubre. Per protocol Covid, les sessions no es faran a la biblioteca (com diu el cartell), sinó que es faran a les 19,30 h al Saló de Plens de l’Ajuntament, excepte la primera d’Irene Solà que es farà al Centre Parroquial.

Lectures d’Estiu:
Dijous 1:
La primera sessió del cicle literari se centrarà en la novel·la “Canto jo i la muntanya balla” d’Irene Solà. Localitzada entre Camprodon i Prats de Molló, Solà ens trasllada als segles de lluita per la supervivència, persecucions i fanatisme però, alhora, ens mostra un terreny fèrtil, un lloc per començar de nou. Recentment, l’autora ha estat guanyadora d’un dels premis de Literatura de la Unió Europea 2020.
Dijous 8: La segona sessió girarà al voltant de “Vistes de prop i de lluny”, del Maresmenc Enric Satuè. Es tracta d’observacions sobre la marxa de records, anècdotes i experiències de curta i llarga distància que ajuden a dibuixar la personalitat de l’autor.
Dijous 15: Serà el torn de “L’Esperit del temps”, una novel·la de Martí Domínguez que reflexiona sobre les foscors més inquietants de la naturalesa humana. Premi Òmnium a la millor novel.la de l’any.
Dijous 22: Tancarà la Tardor “Ca la Wenling”, una novel·la de Gemma Ruiz Palà que explica la història d’una xinesa que va decidir canviar de país per educar els seus fills en una nova realitat. Parla de l’educació, la feina però també de la injustícia i el racisme.

Lectures a la terrassa: Dissabte 31, de 12 a 13 h. es faran les Lectures a la Terrassa de la Rectoria.

 

 

Deixa un comentari