Publicat el 18/01/2022

Els cans vivien amuntegats en instal·lacions que no complien els requisits sanitaris i algun havia mort per aixafament

 

La Guàrdia Civil ha tancat i precintat una empresa de Mataró per la comercialització il·lícita de gossos provinents de l’Europa de l’Est.
Els animals arribaven a la capital del Maresme, i posteriorment eren distribuïts a d’altres establiments de l’empresa a Palma de Mallorca (Illes Balears) i Telde (Illes Canàries).
L’operació, denominada Canicat i liderada per agents del Seprona de les Illes Balears, va permetre descobrir que els gossos vivien en instal·lacions que no complien els requisits sanitaris, amuntegats i que, fins i tot, algun d’ells havia mort per aixafament.
Al local de Palma, la Guàrdia Civil va intervenir un total de 25 animals que han estat dipositats al Centre Sanitari Municipal de Protecció Animal de Son Reus.

En el cas de l’establiment de Mataró, els agents van procedir a tancar-lo i precintar-lo, i van interposar nombroses denúncies per incompliments de la normativa vigent en matèria de benestar animal.
L’operació ha comptat també amb el suport de personal d’Inspecció de Treball, així com inspectors del servei de ramaderia de les Balears i dels serveis veterinaris i de benestar animal de Mataró.

 

Redacció
Imatge i font: ACN El Maresme

Deixa un comentari