Publicat el 03/06/2022

Aquesta limitació a la circulació ja estava prevista, però, darrerament s’ha fet especialment necessària davant l’augment de botellots, abocaments incontrolats i actes vandàlics

 

 

 

La problemàtica actual de conservació de l’entorn verd provocada per l’increment significatiu de circulació de vehicles motoritzats que freqüenten el Parc Serralada Litoral, porta com a conseqüència la decisió del Consorci del Parc de tancar el trànsit motoritzat en tots els camins secundaris de muntanya.
Únicament s’hi podrà accedir en cotxe o moto per la via que connecta la Cadira del Bisbe amb Can Bernadó que és el camí principal d’accés al Parc des de la Cadira del Bisbe.

Aquesta limitació ja estava prevista a la planificació de la normativa del Parc, però, darrerament s’ha fet especialment necessària davant l’augment de les trobades nocturnes (botellots), abocaments incontrolats i actes vandàlics.
La mesura també facilitarà el tancament de l’espai en situacions d’alt risc d’incendi com les que es van patir l’estiu passat i alhora contribuirà a mantenir les pistes en millor estat per quan n’hagin de fer ús els vehicles d’emergència.
Com explica la regidora de Medi Ambient, “l’objectiu no és impedir l’accés al Parc, sinó que l’accés es concentri per les vies principals i garantir així la integritat de les persones que ho fan a peu o en bicicleta”.

Altres objectius més específics d’aquestes restriccions són:

  • Evitar que els vehicles aparquin als marges dels camins.
  • Millorar la satisfacció dels visitants proporcionant un contacte directe amb la natura sense els sorolls i la pols que comporta el trànsit de vehicles.
  • Millorar la seguretat i integritat física dels visitants.
  • Reduir l’impacte sobre el paisatge dels vehicles circulant o aparcats.
  • Minimitzar els actes vandàlics i irrespectuosos amb l’entorn.
  • Millorar la conservació del medi natural.

En el cas de Premià de Dalt, aquesta ordenació respon a la necessitat urgent de preservar l’entorn forestal adjacent al municipi, ja que l’extensa trama de pistes secundàries -moltes d’elles poc transitables- afavoreix la degradació del medi i la correlativa pèrdua d’hàbitats.
La pista que quedarà oberta està entre el restaurant Catalans i el Parc de la Cadira del Bisbe. Els propietaris i vehicles autoritzats podran demanar la clau a l’Ajuntament per poder obrir els cadenats i accedir als camins restringits.

Accessos al Parc des de Premià de Dalt
Mapa de l’informador del Parc de la Serralada Litoral

Redacció
Imatge i font: Ajuntament de Premià de Dalt

 

Deixa un comentari