Publicat el 29/08/2020

L’espai comptava amb 50 places però ara l’estratègia del Govern passa per ubicar els joves en recursos més petits

La Direcció General d’Atenció a la Infància i l’Adolescència (DGAIA) ha decidit tancar el centre d’acollida de menors migrants sols del Masnou (Maresme), que s’havia ubicat durant gairebé dos anys a l’alberg Josep Batista i Roca. L’espai, que va obrir el setembre de 2018 amb mig centenar de places, recuperarà ara la seva funció com a allotjament turístic, després que els menors que hi vivien han estat reallotjats.
L’estratègia de la DGAIA per als menors migrants sols, de fet, passa per obrir recursos més petits que permetin i fomentin una major autonomia dels adolescents i joves, i distribuïts per tot el territori català. En molts d’aquests casos, l’allotjament es fa en pisos.

El tancament del centre s’ha fet de manera esglaonada des del passat mes de juny, fins que aquest dijous han estat reallotjats els darrers joves tutelats. La DGAIA detalla que durant aquests dos anys s’han treballat diferents programes per a la integració d’aquests adolescents i joves al municipi. A més, a finals de novembre de l’any passat, es van contractar dos dinamitzadors cívics amb l’objectiu de fer xarxa al municipi i millorar-ne l’acollida i la inclusió.

Uns mesos abans, el juliol de 2019, el centre també va ser al centre de la polèmica, després que grups ultres ataquessin el centre per expressar el rebuig a la presència dels joves al poble. L’incident va acabar amb diversos ferits i detinguts

ACN El Masnou
Foto: Un grup de menors tutelats surt de l’alberg del Masnou on estan allotjats.

Deixa un comentari