Publicat el 20/01/2020

L’objectiu es millorar el benestar emocional d’aquests pacients que estan en  tractament actiu. Es una activitat setmanal organitzada conjuntament amb la Fundació Nous Cims iKālida

Des del passat mes de desembre, els pacients en procés oncològic en tractament actiu al Servei d’Oncologia de l’Hospital de Mataró es poden beneficiar de l’Artterapia en uns nous tallers setmanals. La iniciativa es impulsada per la Fundacio Nous Cims amb la col·laboració de la Fundació Kālida, amb l’objectiu de millorar el benestar emocional d’aquestes persones.

El projecte s’anomena ‘Artteràpia: Som de qualsevol color’ i consta de 12 sessions grupals d’un màxim de 8 persones en dos grups. Els tallers s’inicien amb una activitat de relaxació i d’introspecció i, seguidament, els participants realitzen la seva producció artística, ja siguin arts plàstiques (pintura, dibuix, escultura, fotografia, collage…), expressió escrita (poesia i/o narració), música, expressió corporal, etc. L’última part de la sessió es dedica a la reflexió i es posen en comú les vivències que s’han experimentat, posant-hi paraules, dialogant amb l’artterapeuta i trobant nous significats a les emocions sentides.

Beneficis emocionals.
L’Artteràpia és un suport basat en els recursos artístics propis, que ajuda a les persones a entrar en contacte de manera molt ràpida i profunda amb el seu món interior. Es tracta d’una teràpia que ha demostrat evidencia empírica sobre els beneficis emocionals que suposa per els pacients.
El càncer és un esdeveniment de gran impacte en la vida de les persones, que produeix l’aparició de pors, temors, incerteses i d’altres emocions. Aquestes es poden plasmar a través de les produccions artístiques, i el fet de compartir-les amb un grup i rebre el suport d’artterapeutes ajuda a gestionar les vivències d’una altra forma.  L’objectiu final d’aquestes sessions és que els pacients trobin un major benestar i millorar l’estat d’ànim, disminuir el nivell de fatiga, d’angoixa i d’estrès.

Estudi multicentric.
Amb aquesta iniciativa, l’Hospital de Mataró se suma a l’Hospital Althaia de Manresa i l’Hospital de Terrassa (CST) per participar en la realització d’un estudi multicèntric per a avaluar l’impacte de l’artteràpia en la vida de les persones amb càncer.

Consorci Sanitari del Maresme

Deixa un comentari