Tallada de cama a la Vella Quaresma a Teià | La Clau -Revista gratuïta del Maresme
Publicat el 27/02/2012

Per primer cop a Teià el passat diumenge 26 de febrer, el primer diumenge de Quaresma, vam començar a fer el “Serra la Vella”.
Les set cames de la Vella Quaresma són un calendari popular per comptar els dies que queden fins arribar a la Pasqua; és la quarantena que va de Carnaval a Setmana Santa. El “Serra la Vella” és un acte molt curtet, sense més pretensions que no deixar morir el personatge de la Vella Quaresma i està pensat perquè tothom hi participi, petits i grans.
Amb la Coral Picarol vam cantar tots junts una cançó per ajudar al serrador (gràcies, Ricard) a serrar amb força i treure així una cama a la Vella. Fent un rodolí, vam oferir tot d´aliments (pa, vi, formatge, …) a la serra per donar-li empenta i energia, el serrador se´ls cruspia per acabar abans amb la tasca encomanda. I quan vam aconseguir treure la primera cama, la Vella ens va repartir unes piruletes a tots, que el desgast de tant cantar bé s´ho mereixia! Moltes gràcies a tots les que ahir hi vau participar i ho vau fer possible.
Fins al dia 8 d´abril, cada diumenge a les 13h sou convidats a davant de cal Dr. Mariano a tallar la pota; i tots els que vulgueu podeu portar un rodolí i una queviure i així el llegirem en veu alta.


Serra la Vella, un plat d’escudella;
Serra la velló, un plat d’escudelló!


–  Mestressa, que ja està?
–  Nooooo!
–  Mestressa, porteu pa
que la serra no vol serrar!

Deixa un comentari