Publicat el 26/10/2022

Per ara la T-Mobilitat, es pot utilitzar a Rodalies i a les línies d’autobús de Casas-Moventis

 

 

 

La T-Mobilitat, el nou bitllet de transport de l’Autoritat del Transport Metropolità (ATM), ja es pot fer servir en la major part dels mitjans de transport públic que operen al Masnou.
En concret, per viatjar amb els trens de Rodalies Renfe i les línies d’autobús que opera l’empresa Casas-Moventis. És a dir, funciona a les línies d’autobús C10, C15, C19 i N81 (bus nocturn). Per ara, no funciona a les línies d’autobús operades per Sagalés.

La T-mobilitat és un nou suport per als bitllets del transport públic i un nou sistema de validació, que permet viatjar amb tecnologia sense contacte. Hi ha dos suports: una targeta recarregable —que substitueix els bitllets de cartró que s’han de llançar quan s’esgoten— i el mòbil.
En tots dos suports es poden carregar els títols de transport habituals del sistema tarifari integrat de l’ATM, com la T-casual, la T-usual, la T-jove, etcètera. En definitiva, suposa tenir la botiga de títols de transport sempre disponible, a través del telèfon mòbil.

Els usuaris que tinguin la targeta T-mobilitat poden carregar-hi els títols que comprin amb el mòbil, acostant-la a un dispositiu iOS o Android amb tecnologia NFC. Ara bé, cal tenir present que els únics telèfons mòbils que poden ser el suport de la T-mobilitat —és a dir, que permeten validar el bitllet amb el mòbil als controls d’accés dels mitjans de transport públic— són els dispositius Android amb tecnologia NFC.

Els suports són personalitzats. Per començar a carregar i validar els títols de transport, cal donar-se d’alta al sistema T-mobilitat i habilitar-hi un suport.
Aquests són els tres passos que indiquen des de Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) per fer-ho:

  1. Dona’t d’alta al sistema T-mobilitat. Si tens fills o tutelats menors, els pots donar d’alta amb el teu usuari. Consulta les tres vies disponibles per donar-se d’alta.
  2. Compra un suport targeta o descarrega TMB App per fer servir el suport mòbil si tens un terminal Android amb NFC.
  3. Comença a recarregar i validar amb el mòbil i TMB App. Pots recarregar i gestionar la teva targeta tan sols acostant-la al mòbil o validar-la directament amb el mòbil.

Les targetes T-mobilitat també es poden carregar a les màquines d’autovenda i expenedores de la xarxa de transport públic que estiguin habilitades.

El lloc web de TMB conté una pàgina on es responen els dubtes més freqüents sobre la T-mobilitat. També es pot consultar, per exemple, el de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya.
Amb tot, l’organisme que estableix les característiques de la T-mobilitat és l’ATM. S’implanta amb l’objectiu d’estendre’s en el futur a tots els mitjans de transport públic de Catalunya, en considerar-se un sistema més eficient, segur i sostenible.

Suport i més informació:
Telèfon: 900 928 900 – Twitter: @T_mobilitat – Telegram: T-mobilitat i També als canals i punts d’atenció dels operadors de transport.

 

Redacció
Imatge i font: Ajuntament del Masnou

 

Deixa un comentari