Publicat el 14/05/2022

L’actuació al pavelló municipal d’esports té un termini d’execució inicialment previst de cinc mesos

 

 

Garantir una major i millor salubritat, estanqueïtat i eficiència energètica al pavelló municipal d’esports Paco Martin: aquest és l’objectiu de l’actuació que l’Ajuntament efectuarà per substituir la coberta de la pista principal del pavelló i acabar així, amb les contínues filtracions i humitats que es produeixen en dies de pluja.

L’actuació s’iniciarà el 16 de maig amb els treballs de buidat de tots els elements que hi ha a la pista principal, el vestíbul i altres dependències, així com la protecció del parquet, l’aplegament de materials i el muntatge de bastides.

Les obres, pròpiament dites, s’iniciaran el 23 de maig, amb un termini d’execució inicialment previst de cinc mesos.
Amb l’obra s’eliminaran els materials de fibrociment de la coberta actual, cosa que suposarà un impacte positiu en el medi ambient i en la salut de les persones. L’actuació també permetrà acabar amb les contínues filtracions a través de la coberta en dies de pluja, la qual cosa afavorirà la seguretat de les persones usuàries, evitant despeses extraordinàries de manteniment. Alhora, es col·locaran materials molt més duradors i sostenibles, fàcilment reciclables i reutilitzables, que milloraran les condicions d’eficiència energètica de l’equipament -també en aïllament tèrmic-. A més, la nova coberta estarà dissenyada per a la col·locació de plaques solars fotovoltaiques en un futur.

L’actuació tindrà afectacions inevitables sobre les entitats esportives, especialment les que entrenen i competeixen a la pista principal, que són el Club Volei Vilassar i el Futbol Sala Sant Joan.
L’Ajuntament ja ha mantingut reunions amb totes les entitats que fan ús del pavelló per demanar-los col·laboració, explicar l’execució del projecte, així com les mesures per minimitzar els efectes de la seva activitat esportiva.

L’obra s’ha fet coincidir amb dates de final de temporada dels clubs, l’estiu i l’inici de la temporada vinent, precisament per minimitzar aquestes afectacions.
L’Ajuntament ha ofert als dos clubs que entrenen a la pista principal, altres espais per desenvolupar la seva activitat mentre duren les obres, com són les pistes exteriors d’equipaments escolars, les pistes a l’aire lliure del poble, la pista annexa del pavelló Paco Martin i el pavelló de la Bòbila.
Aquests dos últims espais adaptaran els seus horaris de funcionament perquè tant el Club Volei Vilassar com el FS Sant Joan puguin seguir fent, en la mesura que ho permetin les circumstàncies, la seva activitat esportiva.

D’altra banda, les classes d’educació física de l’institut Vilatzara, mentre durin les obres, es traslladaran del pavelló Paco Martin al pavelló de la Bòbila, en horari matinal.

 

Redacció
Imatge i font: Ajuntament de Vilassar de Mar

 

Deixa un comentari