Sortides guiades 2012 – Punt d’informació de Can Lleonart d’Alella | La Clau -Revista gratuïta del Maresme
Publicat el 25/01/2012

Informació comuna a tots els itineraris guiats


Per fer la reserva podeu-vos en contacte amb el Punt  d´Informació de Can Lleonart
Tel. 935 554 650
p.slitoral.lleonart@diba.cat   –  oficinadeturisme@alella.cat


Les places són limitades i les reserves es faran segons l’ordre d’inscripció


Cal portar calçat adequat i roba còmoda, aigua i esmorzar


Preu
Totes les sortides són gratuïtes


Horari i lloc de trobada
L’hora i el lloc de trobada varien en funció de la sortida. Consulteu el PROGRAMA:


12de febrer, OBSERVACIÓ DE L´AVIFAUNA DEL PARC DE LA SERRALADA LITORAL
Sortida naturalista des de Can Nadal fins a Can Tarascó que ens portarà a observar i escoltar els ocells del parc i aprendre a reconèixer els més comuns, tot descobrint les diferents comunitats vegetals del parc.  (VILANOVA DEL VALLÈS I ÒRRIUS) 


11 DE MARÇ, LA RUTA PREHISTÒRICA DE CAN GOL-CÉLLECS
Sortida històrica al sector del Turó de Céllecs, on descobrirem les petjades de cultures antigues a la Serralada Litoral: coneixerem les diferents construccions prehistòriques que envolten el turó de Céllecs, dolmens i poblats ibers. (VILANOVA DEL VALLÈS, LA ROCA DEL VALLÈS I ÒRRIUS)


8 D’ABRIL,  DEL COLL DE FONT DE CERA A L’ERMITA DE SANT MATEU
Sortida senderista pel GR-92 que ens permetrà veure des del Turó de Can Cabús i el Turó de Can Colomer els vessants del Vallès i del Maresme. L´itinerari continuarà pel coll de Gallemí fins arribar a l’ermita de Sant Mateu i retornarà pel mirador de la Cornisa. (ALELLA, TEIÀ, PREMIÀ DE DALT I VALLROMANES)


13 DE MAIG, LES PLANTES MEDICINALS AL PARC
Sortida naturalista pel sector del castell de Burriac per aprendre a reconèixer les plantes medicinals del Parc de la Serralada Litoral: les seves  propietats, els usos més comuns, on creixen i la regulació del parc sobre recol•lecció. (CABRERA DE MAR I ARGENTONA)


10 DE JUNY, DESCOBRIM LES PLANTES AMB FLOR DEL PARC
Sortida naturalista per la Ruta del Vedat a Teià que ens permetrà observar i identificar les plantes amb flor més representatives al Parc de la Serralada Litoral. (TEIÀ)


8 DE JULIOL,ESCOLTA I OBSERVACIÓ DE RAPINYAIRES NOCTURNS (SORTIDA NOCTURNA)
Sortida naturalista nocturna per la zona de Ca l´Espinal per observar i escoltar els rapinyaires nocturns que habiten al Parc de la Serralada Litoral, quan aquest conjunt d’espècies són actives.
(LA ROCA DEL VALLÈS, ARGENTONA)


12 D´AGOST, CAMINANT PEL GR-92 – OBSERVACIÓ DEL CEL NOCTURN (SORTIDA NOCTURNA)
Sortida senderista nocturna pel tram de GR-92 que transcorre per la pista carenera dins de l’àmbit del parc, per a l’observació del cel nocturn i escoltar  la fauna nocturna del Parc de la Serralada Litoral. (VILASSAR DE DALT, PREMIÀ DE DALT)


9 DE SETEMBRE, OBSERVACIÓ DEL PAS D’OCELLS RAPINYAIRES MIGRADORS
Sortida naturalista que ens portarà al turó de Galzeran i amb la utilització del telescopi,  observarem  aquells ocells rapinyaires que durant la migració utilitzen el Parc de la Serralada Litoral  per desplaçar-se de sud a nord en el moviment de migració anual. (ALELLA I SANTA MARIA DE MARTORELLES)


14 D’OCTUBRE, EL BOSC DE LA ROCA D´EN TONI A LA TARDOR
Sortida senderista pel sector de la Roca d’en Toni per percebre i comprendre els canvis en les comunitats vegetals a la tardor i descobrir aquells fruits que alimenten durant aquesta època els animals del Parc. (ORRIUS, CABRILS I VILASSAR DE DALT)


11 DE NOVEMBRE, RECONÈIXER I PRESERVAR ELS BOLETS (SECTOR SUD DEL PARC)
Sortida naturalista pel bosc de Can Gordi on aprendrem a reconèixer els bolets comestibles i tòxics presents al Parc de la Serralada Litoral i la regulació legislativa pel que fa a la seva recol•lecció. (ALELLA,VALLROMANES I SANTA MARIA DE MARTORELLES)


9 DE DESEMBRE,  RECONÈIXER I PRESERVAR ELS BOLETS (SECTOR NORD DEL PARC)
Sortida naturalista pel bosc de Can Gordi on aprendrem a reconèixer els bolets comestibles i tòxics presents al Parc de la Serralada Litoral i la regulació legislativa pel que fa a la seva recol•lecció. (LA ROCA DEL VALLÈS I ÒRRIUS)

Deixa un comentari