Publicat el 01/07/2021

El nou segment millora la mobilitat a la zona i entre barris i permet guanyar noves places d’aparcament al costat del pavelló d’esports

Dijous, 1 de juliol, s’ha obert al trànsit un nou segment del carrer de Montevideo. Ha quedat traçat entre el parc de Vallmora i el pavelló d’esports, de manera que connecta els dos extrems del carrer de Montevideo que ja existien i que fins ara estaven desconnectats.

L’obertura d’aquest nou tram de carrer, el central de la via esmentada, suposa una important millora per a la mobilitat, ja que connecta de forma més directa els barris situats a banda i banda del parc de Vallmora. També facilita l’accés al Complex Esportiu Municipal.

Per fer efectiva aquesta millora en la mobilitat, ha calgut introduir canvis en el sentit de circulació d’altres carrers de la zona, que ja són vigents:

  • S’inverteix el sentit de circulació als carrers de Josep Tarradellas i de Roger de Llúria, que formen un angle d’uns 90 graus. Ara dirigiran el trànsit de manera ascendent, des del carrer de Fra Juníper Serra i fins al de Maria Canaleta.
  • El tram superior del carrer de Maria Canaleta passa a ser de doble sentit, per permetre la connexió entre el carrer de Roger de Llúria i el de Montevideo.
  • S’inverteix el sentit de circulació al tram superior del carrer de Califòrnia, comprès entre els carrers de Montevideo i de Fra Juníper Serra. A partir d’ara, el sentit de circulació és descendent.

En paral·lel, es guanyen més d’una trentena de places noves d’aparcament, disposades en semibateria al nou tram del carrer de Montevideo.
La previsió és que donin servei als usuaris i usuàries del Complex Esportiu Municipal, un equipament que a partir d’ara compta, al seu entorn, amb quatre places d’aparcament per a persones amb discapacitat. Una vorera accessible recorre el cantó mar del nou tram del carrer, contigu al recinte del pavelló esportiu. L’altra banda és l’adjacent a la zona verda de Vallmora.

La creació d’aquest nou segment de carrer s’ha pressupostat en 320.229,04 euros i els ha dut a terme l’empresa Rogasa, que va iniciar els treballs el novembre de l’any passat.
La urbanització del tram central de la via ha inclòs la construcció del clavegueram i la instal·lació d’enllumenat públic i de mobiliari urbà.

 

 

Deixa un comentari