Publicat el 29/08/2014

Agents de la Policia de la Generalitat- Mossos d’Esquadra de la Unitat de Seguretat Ciutadana, l’Oficina de Relacions amb la Comunitat i la Unitat d’Investigació de les comissaries de Pineda de Mar i Arenys de Mar han iniciat una campanya preventiva de seguretat a les zones agrícoles de l’Alt Maresme per tal de combatre la sostracció de tot tipus de maquinària agrícola, eines i estris metàl·lics que normalment hi ha en aquests indrets.
La policia ha intensificat la vigilància a les zones agrícoles planificant dispositius uniformats i de paisà i s’ha coordinat amb les policies locals del territori. Les zones de conreu afectades són aquelles que van des d’Arenys de Mar i Arenys de Munt fins a les zones de conreu de la Tordera, el Pla d’en Grau i Palafolls.
El dispositiu consisteix també en incrementar les inspeccions a les deixalleries de la comarca, ja que els autors d’aquests robatoris acostumen a revendre el material sostret en aquests establiments, com per exemple aixetes de rec o aspersors metàl·lics.
A banda, l’estreta col•laboració amb les Cooperatives i Associacions del món de la pagesia i l’establiment de canals únics de comunicació contribueix que la informació arribi als investigadors amb més rapidesa i complementa el disseny dels dispositius policials. El fet d’agilitzar l’intercanvi d’informació permet millorar les intervencions policials i prevenir els fets delictius.
Per tal de donar la màxima qualitat al servei del ciutadà, els Mossos d’Esquadra s’adrecen al lloc dels fets per recollir la denúncia i d’aquesta manera obtenir una informació més de qualitat.
En la majoria dels casos els objectes sostrets no superen els 400 €, malgrat que aquests robatoris comportin importants greuges per al col·lectiu. Així, poden arribar a causar perjudicis en els cultius de temporada per la manca de reg, l’abonament o fumigació. Aquestes circumstàncies fan que els fets siguin
analitzats de manera exhaustiva per la policia, que dedica grans esforços en prevenir i investigar aquests tipus de fets.

Deixa un comentari