Publicat el 12/04/2022

El motiu de les plaques es per conscienciar que el mar comença als nostres carrers. D’aquesta manera es fa realitat un dels projectes més votats dels Pressupostos participatius 2020

 

 

 

“El mar comença aquí. No hi llencis res”. Aquest és el lema de les plaques que, des d’aquest mes d’abril, es podran veure al costat d’embornals de Vilassar de Mar amb l’objectiu de conscienciar la ciutadania sobre el fet que bona part dels residus que aboquem al carrer acaben a les nostres platges i al nostre mar.
És el que proposava un dels projectes participatius més votats de 2020 i que ara es fa realitat amb la instal·lació progressiva de 200 plaques metàl·liques a tot el poble. La instal·lació, que ja s’ha començat a fer, prioritzarà els carrers i places de molta afluència, els embornals situats al costat les terrasses de bars i restaurants i aquells que estan a prop de carrers, torrents i rieres que van al mar. També es donarà prioritat als ubicats en passos subterranis i davant d’equipaments municipals, com ara les escoles.

L’inici de la instal·lació ha permès comprovar que diverses clavegueres del poble estaven plenes de llaunes, plàstics i altres residus que la ciutadania llença al carrer, en lloc de fer-ho a les papereres i als contenidors.
Això és el que es pretén evitar amb aquestes plaques que, en consonància amb l’objectiu del projecte, l’Ajuntament ha triat en material metàl·lic per la seva durabilitat.

Tenir un poble més net, sostenible i respectuós amb la natura i el mar és una responsabilitat de tothom.

Redacció
Imatge i font: Ajuntament de Vilassar de Mar

Deixa un comentari