Publicat el 14/12/2021

 

En concret, els dispensadors es troben a les places de Can Manent, de Joan Font i d’Ernest Lluch

Aquests dies, s’ha completat la instal·lació de 3 dispensadors de pinso anticonceptiu per a coloms. Els punts d’instal·lació s’han escollit després que l’octubre passat es fes un seguiment i avaluació d’aquelles zones de la vila on s’ha constatat una elevada concentració de coloms.

En una primera fase, cada dia i mitjançant un dosificador electrònic, els dispensadors lliuraran blat de moro sense tractar als coloms per aconseguir que aquests adquireixin l’hàbit de menjar en aquests punts.

Aquest període de fidelització durarà fins a mitjans de febrer aproximadament. A partir d’aleshores, i coincidint amb el moment que aquestes aus tornen a iniciar el seu cicle reproductiu, els dispensadors començaran a administrar un blat de moro que conté un principi actiu que causa l’efecte anticonceptiu en els coloms. Aquesta nova fase finalitzarà el novembre, quan comença l’aturada biològica en el cicle reproductiu d’aquestes aus.

Al final de 2022, després de 10 mesos de tractament, es farà una avaluació de l’impacte de la campanya en la població de coloms a la vila.

En la majoria de casos, la proliferació de coloms en alguns indrets de la vila s’explica per l’alimentació que reben per part d’alguns veïns i veïnes. En aquest sentit, cal recordar que l’Ordenança Municipal Reguladora de la Tinença d’Animals diu en l’article 20 sobre l’alimentació a la via pública que “No és permès alimentar de manera general els animals (gossos, gats, gavines, coloms, etc.) a la via pública, parcs, solars o altres espais similars, amb excepció de les zones que l’Ajuntament establirà a aquest efecte, a les quals per raons sanitàries i d’higiene, s’haurà de fer seguint els criteris establerts pel municipi.” L’incompliment de l’ordenança pot comportar multes de fins a 400 €.
Mesures aprovades al ple municipal

Redacció
Imatge i font: Ajuntament de Premià de Mar

Deixa un comentari