Publicat el 26/11/2018

Durant la passada setmana, van col·locarse 11 nous monòlits amb explicacions històriques a diversos punts de la vila

En concret, 9 d’aquests elements s’han ubicat al llarg de la nova Ronda Premià de Mar i estan dedicats a Les antigues partides, a la cruïlla dels carrers de Santiago Rusiñol i del Doctor Martí Casas; a Les roques d’en Ponç i a La carrera d’Amèrica, al passeig del port; al Pla de l’Os, als Búnquers de la Guerra Civil i a La platja de la Descàrrega, tots tres al Passeig Marítim; a La necròpoli del Palmar, dins el parc del mateix nom; a la masia de Can Boter de les Gallines Blanques, a la plaça de Can Boter; i el que està dedicat a La Via Augusta, a la cruïlla de la Riera de Premià amb el Camí del Mig. A banda d’aquests se n’ha instal·lat un al carrer de Gibraltar, davant d’on hi havia hagut l’antiga farmàcia Fontrodona, i un altre a La Riera de Premià, a la cruïlla amb el carrer de Sant Agustí. Un dotzè monòlit s’instal·larà els pròxims dies al Caminet, que va de la Riera al carrer de la Plaça entre el camp de futbol i el cementiri, un espai actualment en obres.

La instal·lació d’aquests 12 monòlits compta amb una subvenció de la Diputació de Barcelona i amb ells ja en són 33 els que s’han ubicat al terme municipal de Premià de Mar. Els primers 11 es van instal·lar el 2015 al nucli antic de la vila i el 2017 es va fer amb 10 més al barri de Santa Maria.

Els monòlits presenten textos explicatius en català, castellà i anglès —elaborats per historiadors locals a partir de la historiografia local publicada o inèdita sobre Premià de Mar— i un estampat exclusiu del fons documental del Museu de l’Estampació. També inclouen un codi QR que en una propera fase remetrà al web del Patrimoni Cultural per a ampliar informació.

Foto: Monòlit del carrer de Gibraltar.

Deixa un comentari