Publicat el 12/06/2017

L’acumulació de runa i brutícia havia provocat queixes ciutadanes i suposaven un perill per als usuaris d’aquest espai. L’Ajuntament havia instat els propietaris a complir amb el deure de tenir neta la propietat

Aquesta setmana han començat les tasques de neteja i sanejament dels espais propers al camí de Can Colomer, al barri de Pomar de Dalt, i als espais forestals a l’interior on s’hi han abocat, de manera il·legal, runa i escombraries. Les feines de neteja es porten a terme per encàrrec del propietari, que ha donat un ràpid compliment a un expedient de disciplina urbanística instat per l’Ajuntament de Badalona. Han comprovat aquestes feines, per adequar l’espai al voltant de la masia de Can Colomer, el regidor d’Espais Públics i Mobilitat, Francesc Duran; el regidor del Districte 3, Francesc Ribot, i l’assessora de l’Àmbit de Badalona Pròspera i Sostenible, Aïda Llauradó.

El regidor d’Espais Públics i Mobilitat ha destacat que, d’acord amb la propietat de l’espai, es treballa en una doble vessant per tornar a recuperar l’aspecte natural d’aquest indret. D’una banda, ha afegit “es continuaran durant els pròxims dies les feines de neteja i la retirada de tota la brutícia que s’ha llençat de manera incívica i que suposa un risc per les persones i que podrien provocar incendis i danys mediambientals”. D’altra banda, ha manifestat Francesc Duran, “parlarem amb els propietaris per instal·lar elements als camins que impedeixin que furgonetes i altres vehicles entrin en aquest espai per fer abocaments il·legals”.

El regidor del Districte 3, Francesc Ribot, ha recordat que l’acumulació de brutícia en aquesta propietat privada era una queixa del veïnat que s’arrossegava des de feia temps. En aquest sentit, el responsable del Districte 3 ha explicat que “la col·laboració ciutadana és molt important per treballar conjuntament i eliminar aquests focus de brutícia i evitar els comportaments incívics”. Francesc Ribot també ha fet referència la presència de materials potencialment perillosos per a la salut, com ara derivats de fibrociments, que caldrà retirar-los amb equips especials.

El 2n tinent d’alcaldia i regidor de l’Àmbit de Badalona Pròspera i Sostenible, Àlex Mañas, ha declarat que  “l’espai natural de Badalona no pot ser utilitzat com un abocador per empreses o persones que prefereixen degradar el territori que complir amb el civisme i el respecte al medi ambient. Continuem treballant perquè aquests fets no es produeixin”.

Els responsables municipals han manifestat que per preservar l’espai de Can Colomer es continuarà treballant amb els propietaris, el veïnat i es durà a terme una feina de prevenció amb policies i agents rurals per evitar conductes incíviques i que es perseguirà a les persones o empreses davant actuacions que puguin ser considerades, fins i tot, com a presumptes delictes mediambientals.

Deixa un comentari