Publicat el 04/03/2022

L’Ajuntament iniciarà un tractament per reduir la població de coloms a dos punts del poble

 

 

A Montgat com altres pobles o ciutats hi ha espais públics on hi ha un problema de salut pública a causa de la plaga de coloms que s’hi concentren, produint molèsties a l’entorn urbà i privat, on es fa malbé el patrimoni a causa de la corrosió dels excrements, essent una font de possible transmissió de malalties que poden representar una amenaça per a la salut de les persones.

Les molèsties produïdes per la plaga de coloms han motivat queixes i denúncies del veïnat i l’Ajuntament de Montgat ha pres la decisió d’adoptar mesures per minvar l’impacte de la plaga en dues zones obertes del municipi, al voltant del Pla de Montgat i a la zona de la Colònia Argentina a prop de l’Ajuntament.
L’actuació que s’iniciarà és a càrrec d’una empresa de control de plagues homologada i el tractament va dirigit de manera exclusiva a la població de coloms d’aquestes dues zones.
La durada aproximada del tractament serà de dos mesos en el transcurs dels quals es realitzaran captures selectives per minvar la població de coloms i reduir els riscos de salut pública als espais urbans del poble.

L’Ajuntament fa una crida al veïnat per què es respecti i compleixi  l’art. 27.7 de l’Ordenança de convivència ciutadana i ús de la via pública de Montgat, on específica clarament Queda prohibit donar menjar a animals a la via pública, especialment pel que fa a gats, coloms i gavines”, per evitar la proliferació d’animals no censats, xipats, ni controlats sanitàriament.

 

Redacció
Imatge i font: Ajuntament de Montgat

Deixa un comentari