Publicat el 12/02/2024

L’amiant, substància química àmpliament utilitzada a la indústria i construcció fins al 2002, any en què se’n va prohibir l’ús

 

 

L’Ajuntament de Canet de Mar ha iniciat la planificació d’aquesta tasca en conformitat amb la Llei estatal 7/2022, de 8 d’abril, sobre residus i sòls contaminats per a una economia circular.
Amb l’objectiu de protegir la salut dels usuaris i treballadors dels edificis municipals, així com de recopilar un registre dels llocs de titularitat pública amb presència d’amiant, es realitzaran inspeccions detallades.

La prohibició de l’ús d’amiant des del 2002 implica que els edificis municipals sotmesos a inspecció seran aquells construïts o rehabilitats abans d’aquesta data. Algunes accions prèvies ja s’han realitzat, com la substitució de la coberta del Mercat Municipal el 2019, la qual contenia materials amb amiant.

Cal destacar que, fins ara, no hi ha constància de la presència d’amiant en els edificis municipals. Tot i així, les inspeccions en curs tenen com a objectiu descartar la presència d’amiant en elements ocults, com ara les instal·lacions, per garantir la salut de tots els usuaris dels diversos equipaments municipals.

 

Redacció

 

 

 

 

Deixa un comentari