S´incrementa la campanya per frenar la presència del mosquit tigre a Llavaneres | La Clau -Revista gratuïta del Maresme
Publicat el 07/06/2012

L´Ajuntament de Llavaneres ha tornat a encarregar al Consell Comarcal el tractament per evitar la multiplicació del mosquit tigre. La campanya, que ja es va provar amb èxit l´any passat, consisteix en l´aplicació d´un larvicida específic als embornals de la via pública on queda aigua entollada amb l´objectiu d´atacar les larves de mosquit tigre que s´hi desenvolupen. Malgrat que aquesta acció no elimina tots els focus de mosquit tigre, és important portar-la a terme per evitar-ne la proliferació, ja que cada exemplar femella d´aquest insecte pot arribar a pondre un centenar d´ous. A més, l´aplicació del larvicida, a diferència de les fumigacions, és innòcua per al medi ambient.
Paral·lelament, la Regidoria de Sanitat demana la col·laboració ciutadana per frenar la presència d´aquest insecte tot aplicant un seguit de mesures de prevenció i de consells a tenir en compte. En els propers dies es distribuirà un ban d´Alcaldia per fer-ne difusió al carrer.
El mosquit tigre és un insecte de fàcil reproducció i necessita molt poca quantitat d´aigua entollada per reproduir-se. Un procés que es completa en tan sols una setmana des que les femelles ponen els ous.
L´Ajuntament de Llavaneres ha tornat a encarregar al Consell Comarcal el tractament per evitar la multiplicació del mosquit tigre. La presència del mosquit és molt molesta pel nombre tan elevat de picades que causen els exemplars femella..A Catalunya, fins ara, no s´ha detectat cap cas de malaltia transmesa per aquest mosquit. Tanmateix, cal tenir present la capacitat que tenen d´actuar com a vector d´algunes menes de malalties, com les produïdes pels virus Chikungunya i dengue, tot i que aquesta probabilitat és actualment baixa al nostre país.
L´estiu del 2011 es va portar a terme una prova pilot, també a través del Consell Comarcal, i aquest any s´ha decidit intensificar l´actuació. Entre els mesos de juny i novembre es portaran a terme tres tractaments en embornals de la població.

Deixa un comentari