Publicat el 09/09/2016

L’escola Progrés ha acollit l’acte institucional d’inauguració del curs escolar 2016-2017, que ha comptat amb la presència de l’alcaldessa de Badalona, Dolors Sabater; de la regidora de l’Àmbit Badalona Educadora, Laia Sabater, i de la directora dels Serveis Territorials a Barcelona-Comarques del Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya, Lluïsa Nicolau.

A la inauguració del curs escolar hi han assistit equips directius de centres d’ensenyament de la ciutat i professorat que han omplert de gom a gom la sala d’actes de l’escola Progrés. Cal destacar la intervenció a la part final de l’acte de Jaume Funes, psicòleg, educador i periodista, i Anna M. Comas, directora de l’escola La Maquinista, els quals han mantingut un debat-diàleg sobre la temàtica “Educació i Ciutat: aprenentatges transformadors”.

En la seva intervenció, l’alcaldessa Dolors Sabater ha dit que “tots els docents compartiu una visió d’esperança en el canvi de la Humanitat perquè amb el vostre treball diari esteu incidint en com seran les persones més endavant. De fet, el professorat teniu a les vostres mans l’eina més important per canviar el món”. Dolors Sabater també ha demanat al docents que siguin “revolucionaris, agosarats i ambiciosos en els objectius. És cert que des de les aules no es pot canviar tot, però sí que es poden marcar camins per a les persones que estan creixent”.
Finalment, l’alcaldessa ha dit al professorat que el govern de Badalona “observa l’educació com una eina bàsica per acabar amb les desigualtats socials i per tenir una ciutat més justa i més inclusiva. Certament cal que l’administració inverteixi més; però us encoratjo a fer en el vostre treball una aposta valenta de creació i de ser exigents professionalment”.

En aquest acte d’inauguració del curs escolar 2016-2017 s’ha presentat el Pla de Formació del Professorat i la Guia d’activitats educatives per aquest període.

L’escola Progrés també ha acollit una Fira de serveis, projectes i materials didàctics adreçada a tots els centres educatius de Badalona. Els assistents a l’acte han conegut de primera mà les activitats que desenvolupen els següents serveis: Educació Ambiental, Escola de Natura, Escola del Mar, Cultura, Badalona Cultura, Sala Josep Uclés El Carme, Xarxa Municipal de Biblioteques de Badalona, Espai Betúlia, Museu de Badalona, Guàrdia Urbana, Joventut / Badiu Jove / PIDCES, Salut, Esports, Serveis Socials, Turisme, Consum, Igualtat, Planejament, Espais Públics i Mobilitat, Conservatori Professional de Música, Escola de Música Moderna, Centre de Normalització Lingüística, Institut Municipal de Promoció de l’Ocupació (IMPO), Port de Badalona, Badalona Comunicació, Escoles d’Educació Especial (IMSP), Consell dels Infants de Badalona, i Educació de l’Ajuntament de Badalona; Servei Educatiu del Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya.

L’acte d’inauguració del curs escolar 2016-17 ha estat coorganitzat pel Servei Educatiu del Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya i pel Servei d’Educació de l’Ajuntament de Badalona.

Deixa un comentari