Publicat el 14/03/2022

Amb aquesta acció es vol mostrar el suport de l’Ajuntament de Badalona al col·lectiu femení afectat per aquesta malaltia silenciosa que altera la vida de les persones que la pateixen

 


L’Edifici de Capitania del Port de Badalona s’il·luminarà avui dilluns 14 de març
de color groc amb motiu de la celebració del Dia Internacional de les persones afectades per l’endometriosi. Amb aquest gest es vol mostrar el suport de l’Ajuntament de Badalona al col·lectiu femení afectat per aquesta malaltia silenciosa que altera la vida de les persones que la pateixen. L’acció s’iniciarà a les 19 hores amb la il·luminació exterior de l’edifici.
Posteriorment, a les 20 hores, es traslladaran els focus a l’interior, que estaran encesos durant tota la nit emetent llum groga.

L’endometriosi en una malaltia crònica no cancerosa provocada pel creixement de la capa interna que recobreix l’úter, l’endometri, fora de la seva cavitat original. Aquesta malaltia afecta la qualitat de vida les dones que la pateixen, ja que pot provocar dolors constants de diferent grau que en molts casos impossibiliten fer esforços físics o una activitat quotidiana normal. Entre el 10% i el 15% de la població femenina en edat fèrtil (dels 12 als 50 anys) pateix endometriosi.

 

Redacció
Imatge i font: Ajuntament de Badalona

Deixa un comentari