S’han instal·lat al pont del Petroli de Badalona, un equip de sensors d’onatge i corrents per poder avaluar l’evolució de la regeneració de les platges | La Clau -Revista gratuïta del Maresme
Publicat el 08/03/2012

El dimecres 7 de març, es va començar a instal·lar al pont del Petroli de Badalona un conjunt de sensors d’onatge, corrents i transport de sediment en suspensió que serviran per fer un estudi sobre el transport de sediment en platges sota condicions de temporal. La instal·lació d’aquests aparells reforcen els equips meteorològics i oceanogràfics ja existents en el pont del Petroli des de l’any 2007. L’estudi es portarà a terme al llarg d’un mes.
Es tracta de l’únic estudi a nivell europeu d’aquestes característiques que s’està realizant actualment


La investigació es realitza en el marc del conveni existent entre l’Ajuntament de Badalona i la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC). Aquest estudi serà realitzat pel Centro de Estudios de Puertos y Costas (CEPyC), el Centre Internacional d’Investigació dels Recursos Costaners (CIIRC) i el Laboratori d’Enginyeria Marítima de la UPC, per encàrrec de la Dirección General para la Sostenibilidad de la Costa y del Mar del Ministerio de Medio Ambiente.


L’objectiu d’aquest estudi és prendre un seguit de mesures relacionades amb la dinàmica litoral per obtenir dades que permetin quantificar de manera precisa el transport de sediment en condicions de temporal, responsable de l’evolució de l’estat de les platges. Aquestes dades permetran, entre altres aplicacions, avaluar l’evolució de les diferents regeneracions de platja realitzades a la costa del Maresme.
La regidora de Medi Ambient i Sostenibilitat de l’Ajuntament de Badalona, Sònia Egea, ha agraït la col·laboració de la UPC i ha explicat que la realització d’aquest estudi permetrà obtenir dades importants que serviran per tenir un millor coneixement sobre l’evolució del nostre litoral i posa de manifest l’aprofitament científic del pont del Petroli.


Per la seva banda, el subdirector del Laboratori d’Enginyeria Marítima de la Universitat Politècnica de Catalunya, Daniel González, ha explicat que s’ha escollit el pont del Petroli per portar a terme aquesta investigació ja que es tracta de l’única infraestructura d’aquestes característiques existent a tot el litoral europeu que permet instal·lar amb facilitat els equips necessaris per desenvolupar aquest estudi singular.

Deixa un comentari