Publicat el 28/02/2024

Aquest enderroc respon a una demanda històrica dels veïns d’aquesta zona i que donarà pas a una remodelació significativa del tram final del carrer

 

 

L’acció d’enderroc, impulsada per l’Ajuntament de Badalona a través de l’Àrea Metropolitana de Barcelona, donarà pas a una remodelació, amb l’objectiu de abordar els problemes actuals de seguretat i mobilitat, actuació que també permetrà ampliar la remodelació en el tram de les Tres Xemeneies.

La intervenció, amb una durada estimada de cinc mesos i un pressupost de 1.142.818 euros, permetrà l’ampliació del carrer d’Eduard Maristany, passant dels actuals 9 metres a una amplada de 21 metres. Aquesta transformació inclourà espai per a vehicles, vianants i un carril bici, posant fi a les limitacions de circulació imposades pel mur existent. Fins ara, un semàfor regulava el pas alternatiu a cada direcció de marxa, situació que serà resolta amb aquesta reurbanització.

El projecte també abraça una modernització integral dels serveis, amb millores en la il·luminació, el sistema de clavegueram, les voreres, la plantació d’arbres i l’augment de vegetació, així com senyalització i paviment. A més, l’obertura d’aquest espai possibilitarà la continuïtat del carril bici fins a Sant Adrià de Besòs i Barcelona, així com la creació d’àrees d’aparcament.

Per celebrar l’inici d’aquestes obres, l’Ajuntament de Badalona va organitzar una festa amb xocolatada. L’alcalde de Badalona, Xavier Garcia Albiol, va destacar la importància d’aquesta obra i va subratllar la importància d’aquesta transformació, destacant que “millorarà la connexió entre el litoral de Badalona i Barcelona a través de Sant Adrià del Besòs. A més, va assenyalar que “l’enderroc del mur simbolitza la culminació d’una etapa històrica de la ciutat, posant fi a una imatge que ja no reflecteix la Badalona actual” i va recordar que “el mur era l’últim element important que quedava d’una Badalona que ja no existeix, que tenia molts aspectes positius,  però a la vegada representava una imatge de ciutat que hem superat”.

El projecte de l’enderroc, que es va començar a gestar el 2020, representa un moment històric i significatiu per a la ciutat i marca el començament d’una nova fase en la seva evolució urbana.

 

Redacció

Deixa un comentari