Publicat el 13/09/2021

La mostra estarà vigent fins al dia 3 d’octubre a la Casa de la Cultura i fins al 4 de novembre a la Sala d’exposicions Gent del Masnou

El passat dijous 9 de setembre, la Casa de la Cultura va acollir l’acte d’inauguració de l’exposició “Homenatge a Josep Igual”, pintor masnoví que va fixar el Masnou com a eix central de la seva trajectòria artística.
A l’esdeveniment van assistir-hi familiars i gent propera a l’artista, a més d’una representació institucional encapçalada per l’alcalde del Masnou, Jaume Oliveras, acompanyat per la regidora de Cultura, Neus Tallada i per l’historiador local Joan Muray, comissari de les exposicions.
La família de l’artista, visiblement emocionada, va recordar la figura de l’artista, afirmant que “ell hauria estat molt content de veure a la seva família i les seves obres junts”. D’altra banda, Oliveras va dedicar unes paraules d’agraïment per la donació d’una vintena d’obres que la família de l’artista ha fet a l’Ajuntament i va destacar “l’intensa estima d’Igual pel seu poble”.

Pel que fa a la mostra, l’exposició està dividida en dos espais.
D’una banda, la Casa de la Cultura exposa, des del 9 de setembre fins al 3 d’octubre, la vintena d’obres que la família a donat a l’Ajuntament i que són un recull d’obres de l’artista de diferents racons del Masnou.
D’altra banda, la Sala d’exposicions de Gent del Masnou mostra, des del 9 de setembre fins al 4 de novembre, un conjunt d’obres de diferents temàtiques de l’artista masnoví.

Record a Josep Igual i Tremolosa
Josep Igual i Tremosa (El Masnou, 1926-2020) va exercir la professió de dibuixant d’arts gràfiques, fet que es reflectia amb excel·lència en les seves obres, que tenien el Masnou com a centre de les seves creacions.
Tal com explica Muray, “Igual fou, segurament, el pintor que més ha pintat el seu poble, i el nostre. Si es pogués fer una recopilació de la seva ingent obra, veuríem tots i cadascun dels racons, dels carrers i de les places de la nostra vila. Seria com un àlbum per a les futures generacions de tal com era el Masnou de la seva època. La seva professió laboral era la de dibuixant d’arts gràfiques, i dominava el seu ofici a la perfecció, fet que es reflectia en les seves obres, tant en pintures a l’oli com en les aquarel·les, on tot era perfecte”.

Redacció
Imatge i Font: Ajuntament del Masnou

 

 

 

 

Deixa un comentari