Publicat el 10/04/2017

Durant la Setmana Santa, més d’una desena d’actes religiosos se celebren en diversos indrets de Mataró. Sis confraries, tres germandats i els Armats de Mataró protagonitzen els actes.

Any rere any la Setmana Santa a Mataró és més participada i si cal més viscuda. El sentit d’una població s’expressa en diverses manifestacions litúrgiques i populars.
Els actes de la Setmana Santa de Mataró tenen de protagonistes a les diverses entitats que els porten a terme, com la “Germandat Nostre P. Jesús Natzarè y Nostra Sra. de l’Esperança”, la Germandat de Jesús Captiu, Germandat de Ntra. Sra. dels Dolors, els “Portants de Jesús”, les i els “Portants de la Verge de l’Esperança”, la banda de Cornetes i Tambors, la Confraria del Sant Sepulcre i els Armats de Mataró.

Durant la Setmana Santa, més d’una desena d’actes religiosos se celebren en diversos indrets de Mataró. Sis confraries, tres germandats i els Armats de Mataró (una representació dels soldats de l’imperi Romà a la Jerusalem ocupada) protagonitzen aquests actes. Cada confraria té les seves pròpies processons, en les quals llueixen els seus misteris. A la processó del Divendres Sant, però, es reuneixen totes en un únic recorregut.
Els Armats són els encarregats d’obrir la Processó General amb les seves desfilades. A més, participen a la Processó del Silenci el Dijous Sant i, el mateix dia, realitzen l’Homenatge a la Ciutat. També participen en la recollida del Sant Crist el Divendres Sant. Els integrants de la massa social que conformen els Armats escenifiquen, des de 1983, la representació en directe de ‘La Passió, últims dies de Jesús’. Amb la Processó de Maria al peu de la creu, el divendres, s’inicia a Catalunya oficialment la Setmana Santa., i els portants i confrares van de rigorós negre portant la Mare de Déu dels Dolors.
Després, se celebren a Mataró altres actes com la Processó de la Coronació d’espines, la recollida del Sant Crist i la Processó de la Nit del Silenci. L’escenificació del Prendiment i la seva processó el diumenge s’ha consolidat com un dels actes més populars, amb especial importància del tram de la pujada de les escaletes.

SEMANA SANTA DE MATARO 2017,
XIX Viacrucis de Cerdanyola
Dimecres 12 d’abril
Hora: 20.30 h
Aquest és un dels viacrucis que es fan arreu de Catalunya impulsats des de les comunitats parroquials. En concret ja fa dinou anys que la Parròquia de Maria Auxiliadora organitza aquest viacrucis pels carrers del barri de Cerdanyola.

Desfilada dels Armats i homenatge a la ciutat
Dijous 13 d’abril de 2017
Hora:19,15 i 20 h
Lloc: Plaça de Santa Maria
Recollida de bandera i desfilada dels Armats pels carrers de Mataró (19.15 h). Tot seguit, a la plaça de l’Ajuntament, homenatge a la ciutat. Amb aquest acte els Armats mostren les seves desfilades, patrimoni cultural de la ciutat de Mataró.

Processó de Dijous Sant
Dijous 13 d’abril de 2017
Hora: 20.30 h
Lloc: Parròquia de Maria Auxiliadora
Itinerari: Parròquia de Maria Auxiliadora, avinguda de Josep Puig i Cadafalch, carrer Major, carrer de les Agudes, plaça Gatassa, carrer de Gatassa, avinguda Gatassa, carrer de Victòria, carrer de Rosselló, plaça d’Illa Cristina, avinguda de Josep Puig i Cadafalch i Parròquia de Maria Auxiliadora.
Organitzen: Germandat de Nostre Pare Jesús Natzarè i Nostra Senyora de l’Esperança.
Una processó de barri amb accent andalús amb la participació d’una de les confraries més antigues de la ciutat. Exemple de combinació d’elements tradicionals confrares d’arreu.

Divendres Sant. Divendres  14

Processó de Maria al peu de la creu.
Parròquia de Santa Maria
Sortida  a las 19.30 hores
Pas: Nostra Senyora dels  Dolors
Acompanyament  musical: Agrupació Musical de Nostre Pare Jesús Captiu y Nostra Senyora de dels Dolors de Mataró
Recorregut: Plaça de Santa María, Sant Francesc d’Assís, Portal de Valldareix, Monges, L’esplanada, Cabanelles, República Argentina, Salvador, Perú y Casa Germandat.

Processó del Silenci, Plaza de Santa María
Sortida a las 21.30 hores
Pas: Misteri de la Coronació d’Espines
Acompanyament musical: Banda de Cornetes y Tambors Coronació d’Espines
Recorregut: Sant Francesc d’Assís, Sant Bru, Cristina, El Rierot, Camí Fondo, Portal de Valldeix, Sant Francesc D’Assís, Plaza de Santa María.

Dissabte Sant, Mataró 2017. Cofraria del Sant Sepulcre, Parròquia de l’ Esperança
Processó del Silenci
Sortida:  a las 18h 30 min
Pas: Crist Jacent
Recorregut: Sortida de la Parròquia de l’Esperança, cementiri  vell de la ciutat de Mataró, barri  Cirera y arribada a a la seu de la Germandat de la Soledat.

Més informació: http://culturamataro.cat/ca/festes-i-tradicions/programacio

Deixa un comentari