Publicat el 31/03/2015

Any rera any la Setmana Santa a Mataró és més participada i si cal més viscuda, el sentit de la població s’expressa en diverses manifestacions litúrgiques i populars.
Els actes de la Setmana Santa de Mataró tenen de protagonistes a les diverses entitats que els porten a terme, com la “Hermandad Nuestro P. Jesús Nazareno y Nuestra Sra. de la Esperanza”, la Germandat de Jesus Captiu, Germadat de Ntra. Sra. dels Dolors, els “Costaleros de Jesús”, les “Costaleras y Costaleros de la Virgen de la Esperanza”, la banda de Conetes i Tambors, la Confraria del Sant Sepulcre i els Armats de Mataró.


Dijous 2 d’abril:
Desfilada dels Armats i homenatge a la ciutat
Hora:
19.15 h
Lloc: Plaça de Santa Maria
Recollida de bandera i desfilada dels Armats pels carrers de Mataró. Tot seguit, a la plaça de l´Ajuntament, homenatge a la ciutat.
Amb aquest acte els Armats mostren les seves desfilades, patrimoni cultural de la ciutat de Mataró.
Recollida de bandera: la Riera, carrer Nou i plaça de Santa Maria.
Recorregut de la desfilada: plaça de Santa Maria, carrer de Sta Maria, plaça Gran, plaça Xica, carrer de Sant Cristòfol, plaça de la Peixateria, carrer de Barcelona, la Riera, el Carreró i plaça de l´Ajuntament.
Homenatge a la ciutat: plaça de l´Ajuntament.
Organitza: Armats de Mataró Col·labora: Ajuntament de Mataró i Comissió de Setmana Santa
– Processó nit de silenci
Dia:
dijous 2 d’abril
Hora: 21:30 h
Lloc: Plaça de Santa Maria
L´essència de les processons del segle passat es pot viure a la Nit de Silenci, una processó molt espiritual.
Recorregut: plaça de Santa Maria, carrer de Sant Francesc d´Assís, carrer de Bonaire, la Riera, muralla de la Presó, carrer d´Argentona, la Riera, carrer Nou i plaça de Santa Maria.
Organitzen: Confraria Oració del Senyor a l´Hort, Coronació d´Espines, Venerable Congregació dels Dolors i Armats de Mataró


Divendres 3 d’abril
– Processó General de Mataró
Hora:
19:30 h
Lloc: Plaça de Santa Maria
A la Processó General, considerada Patrimoni Cultural de Mataró des del 2013, hi participen totes les confraries i germandats i els Armats de la ciutat de Mata


Itinerari: plaça de Santa Maria, carrer Nou, la Riera, carrer d´Argentona, el Torrent, plaça de les Tereses, carrer de Santa Teresa i plaça de Santa Anna.


Organitza: Comissió de Setmana Santa amb la participació de totes les confraries i germandats i els Armats de Mataró


Diumenge 5 d’abril
– Serra la Vella – Tallada de la setena pota
Hora: 13 h
Lloc: Plaça de la Peixateria
Grans i petits contaran durant set setmanes la tonada “Serra la vella, un plat d´escudella, serra la velló, un plat d´escudelló”. Cada diumenge de Quaresma tothom ha pogut veure com la Vella perdia una cama

Deixa un comentari