Publicat el 20/03/2023

En el desè aniversari, la Setmana de la Salut amplia la mirada i es fixa també en la importància de tenir un entorn saludable per tenir una bona salut personal

 

 

La Setmana de la Salut de Vilassar de Mar compleix una dècada de celebració al nostre poble i, per commemorar-ho, amplia els seus horitzons amb propostes que, en l’actual context de crisi climàtica, lliguen el nostre benestar personal amb la salut del nostre entorn mediambiental.

Així, la dècima edició de la Setmana de la Salut s’obrirà amb una taula rodona sobre la gestió de l’aigua i el canvi climàtic organitzada per Aigües de Vilassar; ens proposarà gaudir sota el lema “El nostre futur no és d’un sol ús; per un consum responsable” i ens premiarà amb una poma si, del 25 al 31 de març, reciclem els residus sanitaris a les farmàcies del poble.

I és que viure en un entorn saludable multiplica els efectes beneficiosos que l’esport i la cura del cos i la ment tenen sobre la nostra salut general, com hem pogut comprovar en aquesta dècada de propostes de la Setmana de la Salut.

Diversitat de propostes
Propostes d’allò més diverses no faltaran tampoc en l’edició d’enguany, que arriba plena de tallers per cuidar el nostre cos i la nostra ment amb diferents activitats. Pot ser ballant, en el taller de dansa, en el de música i moviment expressiu, en el de ball en línia o en les classes de zumba. O cuinant, en els tallers de cuina de reaprofitament que hi haurà al llarg de la setmana, o en el de formatges artesans. O practicant esport, ja sigui a la Piscina Municipal, fent marxa nòrdica o jugant a tennis taula, en les taules que hi haurà disponibles a la Cooperativa L’Obrera.

Les possibilitats no s’esgoten aquí.
Les diverses regidories implicades en l’organització de la Setmana de la Salut proposen, a més, diverses exhibicions (parcour, dansa urbana), tallers per millorar la nostra salut corporal (hipopressius, moviment expressiu, taitxí, ioga, recuperació postural i estiraments) i d’altres per a la nostra salut mental. Tres anys després de l’esclat de la pandèmia del coronavirus, els seus efectes en la salut mental són tan evidents com la necessitat de cuidar-la. Hi aprofundirem amb Cuidem el nostre benestar emocional, una xerrada per parlar de com actuen les emocions en la nostra vida quotidiana.

En aquesta edició, hi haurà, a més, tallers de dibuix, pintura, aquarel·la i altres tècniques, i concerts, màgia i propostes per a tota la família. A La Bressoleta, ens parlaran de la criança, mentre que un dels tallers que es faran a l’Espai Galbany versarà sobre el descobriment genital i mamari i l’educació menstrual.

Les escoles i els instituts de Vilassar de Mar també organitzaran activitats relacionades amb la salut física i emocional, i a proposta del Consell d’Adolescent es farà una sessió de discoteca a Can Jorba. Als instituts, a més, es farà un taller perquè el jovent aprengui a fer activitat física correctament, sense posar-se en risc, i amb una alimentació correcte.

Tampoc hi faltaran els tallers pràctics, com el que ens permetrà aprendre a fer reanimació cardiopulmonar, ni les propostes que, cada any, ens apropen els comerços i els professionals del poble, com ara revisions gratuïtes. I un clàssic que parla de la nostra capacitat per pensar en la salut de tothom: la marató de donació de sang dins la Festa de la Salut que tindrà lloc a l’escola Pérez Sala. Es farà el dissabte 25 de març, de 10 a 21 h, amb un objectiu ambiciós: aconseguir 50 noves donacions de persones menors de 30 anys.

 

Redacció
Imatge i font: Ajuntament de Vilassar de Mar

Deixa un comentari