Setmana gastronòmica de la cuina de tardor i el bolet a Tiana | La Clau -Revista gratuïta del Maresme
Publicat el 04/11/2011

La Presentació de la Setmana Gastronòmica de la cuina de tardor i del Bolet de Tiana 2011, ha tingut lloc el divendres 4 de novembre al celler de Joaquim Batlle (Masia La Sentiu s/n) de Tiana, amb la participació de tots els restauradors, cellers i comerciants que participen de les jornades.
Fins al 13 de novembre, restauradors i comerciants de Tiana participaran de la setmana gastronòmica de la cuina de tardor i el bolet.
 ACTIVITATS
Dins del marc de la setmana gastronòmica, s’han organitzat d’altres activitats amb la col·laboració de l’ACIST, entre les quals destacar les següents:
Activitat “Un comerç, un bolet” organitzada per l’Associació de Comerciants i Serveis de Tiana (ACIST).  Els comerços participants vendran bolets i oferiran col·leccionables de receptes de bolets. Fins al 13 de novembre.
 * Sortida guiada per conèixer bolets per la Serralada de Marina. Hi haurà guies especialitzats de l’Associació de Conservació de l’Entorn i la Recerca.
Dia: diumenge 6 de novembre.  Horari: 10 hores del matí.
Punt de trobada: Observatori d’Astronomia de Tiana (Avda. Eduard Fontseré, s/n – Zona poliesportiva). Cal portar cistell i ganivet.
 * L’hora del conte la biblioteca Can Baratau. Glòria Arrufat explicarà als més menuts contes de la tardor i els bolets.
Dia: dijous 10 de novembre.  Hora: 18 hores.  Lloc: Biblioteca Can Baratau.
 * Xerrada micològica “Bolets de Tiana i de la Serralada de Marina” i demostració i degustació culinària a càrrec de restauradors de Tiana i l’ACIST.
Dia: Dissabte 12 de novembre. Hora: 18.30 hores. Lloc: Sala Sant Jordi.
 * Veniu a conèixer la gran varietat de bolets que viuen als nostres entorns i les seves característiques. A càrrec de Ferran Almeida.
Al finalitzar la xerrada es servirà un tastet de bolets a càrrec de l’ACIST i restauradors participants a la setmana gastronòmica de la cuina de la tardor. Els cellers locals oferiran un tast de vins.
 
* “Fongs: bolets i floridures”, exposició que incideix en la importància dels fongs i el bolets en els ecosistemes.
Exposició cedida per l’Escola de Natura de Badalona.
Fins al 12 de novembre. Lloc: Biblioteca Can Baratau.
 


TORNA L´AGROFIRA


L’altre activitat que s’ha volgut continuar, sobretot degut a l’èxit de l’any passat i a l’empenta dels comerciants locals ha estat repetir l’AGROFIRA


El proper diumenge 13 novembre, de 10 a 14 hores, al Parc del Camp de Futbol Vell. L’objectiu és promocionar les virtuts de la nostra gastronomia i vi i els productes locals de tardor. Aquesta fira comptarà amb la participació de productors locals, l’ACIST i comerciants de Tiana en el marc de la campanya de difusió de l’alimentació ecològica. L’Agrofira pretén fer èmfasi en la importància de consumir productes locals, ecològics i de proximitat per tal de minimitzar el impacte, tant en la nostra salut com en el conjunt del planeta. 


 Més informació: http://www.tiana.cat/default.asp?id_pag=317
Visites guiades cellers de Tiana a:
http://www.tiana.cat/default.asp?id_pag=318

Deixa un comentari