Publicat el 13/09/2022

Divendres 16 entrarà en funcionament la T-ElMasnou i diumenge 18, es prevista una jornada ludicofestiva a l’N-II, per celebrar la Setmana de la Mobilitat

 

 

Comença el compte enrere per a la Setmana Europea de la Mobilitat 2022, que se celebrarà arreu del 16 al 22 de setembre sota el lema ‘Combina i mou-te!’.

Al Masnou, la principal cita per conscienciar sobre la importància de moure’s de manera saludable i respectuosa amb el medi ambient serà el diumenge 18 amb una jornada ludicofestiva a l’N-II amb diverses activitats infantils. A més, es celebrarà el dia del transport públic (21 de setembre), quan l’autobús urbà (C19) serà gratuït. També ho serà l’aparcament del port per a totes aquelles persones que viatgin en tren i ho demostrin amb un tiquet.

La celebració també coincideix amb diverses novetats locals en matèria de mobilitat, com la posada en funcionament de la T-ElMasnou, que permet fer viatges il·limitats amb el bus urbà, o el projecte Metrominut, un mapa on s’indiquen les distàncies i temps caminant entre diferents indrets del poble ideat a les trobades del Grup de Treball de Mobilitat sorgit del Projecte Educatiu del Masnou (PEM).

Diumenge ludicofestiu a l’N-II

Diumenge 18 de setembre, de 10.30 a 13.30 h, es tallarà l’N-II, entre el c. de Josep Llimona i l’Ajuntament, per celebrar-hi una jornada lúdica i festiva, amb activitats, espectacles i tallers infantils.
S’hi farà un espectacle infantil itinerant de gran format, un taller de dibuixos amb guix per decorar de forma efímera l’entorn, i, com a activitat refrescant, se celebrarà una festa de l’escuma amenitzada amb música.
A més, s’habilitarà una pista de skate i un carril bici des de la delimitació amb Montgat fins a la de Vilassar de Mar.
Jocs i activitats infantils a càrrec de diferents entitats locals i d’associacions de famílies d’alumnes de les escoles del municipi complementaran aquesta jornada en què l’N-II es convertirà, només per unes hores, en un passeig per als vianants.
L’acte vol reivindicar d’aquesta manera i una vegada més l’anhel que l’actual N-II es converteixi en una via cívica.

Prop de 400 persones ja han sol·licitat la T-ElMasnou
El 16 de setembre, coincidint amb l’inici de la Setmana de la Mobilitat, començarà a funcionar el nou títol de transport T-ElMasnou, que permet fer viatges il·limitats amb l’autobús urbà (línia C19)  fins al 29 de febrer del 2024. És un títol que poden obtenir totes les persones empadronades al Masnou que el sol·licitin.

Es tracta d’un bitllet personal i intransferible. Per obtenir-lo, cal fer la sol·licitud i abonar 24 euros, amb targeta bancària. Es pot fer el tràmit per Internet, a www.elmasnou.cat/t-elmasnou, o presencialment.
Si s’opta per aquesta segona via, cal demanar cita prèvia a l’Oficina d’Atenció Ciutadana, trucant al número de telèfon 93 557 17 77. Es pot sol·licitar en qualsevol moment, fins al febrer del 2024, si bé cal tenir present que les trameses es fan un cop al mes.

Entre el juliol i principis de setembre s’han rebut 400 sol·licituds de targetes (es compten només les peticions que han fet el pagament) que és previst distribuir a partir del dimecres, 14 de setembre. Se’n farà el repartiment a domicili o bé es podrà recollir a l’OAC, segons la opció que s’hagi marcat en el moment de fer la sol·licitud.

Aquest títol només és vàlid a la línia C-19; no es pot fer servir en cap altre transport públic. En ser personal i intransferible, s’ha de mostrar el DNI o algun altre document vàlid d’identificació si ho sol·licita el conductor o la conductora de l’autobús. La posada en marxa de la T-ElMasnou respon a l’aposta de l’Ajuntament de promoure la mobilitat sostenible, potenciant el transport públic. De fet, s’espera que ben aviat s’incorpori un autobús híbrid que reduirà notablement les emissions de gasos contaminants que genera aquesta línia.

 

Redacció
Imatge i Font: Ajuntament del Masnou

 

Deixa un comentari