Setmana de la Salut a Vilassar de Mar, del 10 al 15 d’abril | La Clau -Revista gratuïta del Maresme
Publicat el 04/04/2012

Vilassar de Mar celebra del 10 al 15 d’abril la Setmana de la Salut, sis dies plens d’activitats per fomentar hàbits saludables entre la població. La prevenció i la informació sobre la salut seran els eixos principals. La Setmana de la Salut està organitzada per la Comissió d’Estils de Vida Saludables de Vilassar de Mar (Premi PAAS de Salut Comunitària 2010), de la qual formen part les regidories de Salut Pública, Ensenyament, Esports i Joventut de l’Ajuntament, els centres educatius del municipi i les seves AMPES i el CAP Dr. Masriera.
Les activitats començaran el 10 d’abril amb l’acte inaugural, que comptarà amb la presència de diverses autoritats de la Generalitat, la Diputació i l’Ajuntament, i s’allargaran fins al dia 15 amb l’objectiu principal d’acostar als vilassarencs, de totes les edats, aspectes molt diversos de la salut.
PROGRAMACIÓ SETMANA DE LA SALUT 2012
10 abril
19 h Inauguració de la Setmana de Salut 2012.
Presentació de l’estudi “Pràctica físicoesportiva en edat escolar a Vilassar de Mar. Una perspectiva de gènere”; lliurament de les acreditacions AMED a tres restaurants del municipi (El Terral, El Sot  i l’Atlàntida 2); i per finalitzar, un petit taller de formatges artesans. Sala Roser Carrau-Espai Cultural Can Bisa (c. Montserrat, 8). Acte amb invitació.


11 abril
Durant el matí Taller de massatge per a nadons
(1a sessió). Cal inscripció prèvia al mateix CAP. CAP Dr. Masriera (c. Santa Maria, 59-79)


17 h Taller “Cuina sense pares”. Tenim la recepta per mantenir l’equilibri (Diputació de Barcelona). Per a joves majors de 14 anys. Cal inscripció prèvia a Can Jorba. Can Jorba (c. Santa Eulàlia, 140; tl. 937542400 – ext.452).


12 abril
Durant el matí Taller Cuidar a qui cuida.
Cal inscripció prèvia al mateix CAP. CAP Dr. Masriera (c. Santa Maria, 59-79)


Tot el dia Taula informativa sobre alimentació saludable. Distribució de fruita. CAP Dr. Masriera


De 10 a 14 h Tastet de marxa nòrdica. A les 9.00 (tots els públics), a les 10.30 (per gent gran) i a les 12.00 (tots els públics) al passeig Marítim. Cal inscripció prèvia a Can Bisa (c. Montserrat, 8; tl. 93 754 24 00).


20 h Taller de cuina del restaurant El Terral amb la recepta “Calamarsets saltejats amb calçots i pèsols”. Cal inscripció prèvia a Can Bisa. Can Bisa (c. Montserrat, 8; tl. 93 754 24 00).


13 abril
Durant el matí Taller de massatges per a nadons (
2a sessió). CAP Dr. Masriera


17 h Espectacle “Hip-Hop i sexualitat segura” adreçat a adolescents, a càrrec de l’entitat ACAIR-Projecte Emetis. Inscripcions a can Jorba. Can Jorba (c. Sant Eulàlia 140). El dia 20 d’abril hi haurà una sessió exclusiva per l’Institut Pere Ribot.


17 h L’hora del conte: “Petonets i abraçades, la millor medicina”. Biblioteca Municipal Ernest Lluch


Durant la nit Distribució de Kits del plaer de Sida Studi amb informació sobre sexualitat segura. Bars: 1001 (Camí Ral, 33) i Marina (Camí Ral, 11).


14 abril
De 10.30 a 14 h i de 16.30 a 19.30 h Festa final de la Setmana de la Salut. Escola Pérez Sala
. Inclourà les següents activitats:
• Rocòdrom inflable per a nens i nenes (màxim 12 anys).
• Exhibició i tastet de judo (11-13 h), de patinatge (11-13 h), d’hoquei patins (17-19 h) i de bàsquet (17-19 h).
• Circuit de bicicletes–educació vial, organitzat per la Policia Local i Corriol.
• Petites receptes en directe (l’àvia Remei, restaurant el Terral, Justo Ruiz Menjadors Escolars i Adriana Ortemberg).
• Vilassar Ràdio retransmetrà en directe tot l’esdeveniment.
• Donació de sang a l’autocar del Banc de Sang, davant mateix de l’escola (voluntariat de la Creu Roja organitzarà un servei de custòdia dels infants dels adults que facin donacions).
• Taula informativa del CAP Dr. Masriera amb consells de salut.
• Taula informativa sobre la protecció solar per part de la farmàcia Roca 1904 i la farmàcia Umbert.• Vilassar Ràdio ha preparat un programa especial des de l’estand ubicat a la festa.
• Els capgrossos estaran a la festa.


I molts tallers:
• El Centre Integral de logopèdia i fonoaudiologia organitzarà un taller de respiració.
• L’Estudi Blancpedra farà un taller per explicar la importància de les manualitats per al nostre benestar. Entretenir les mans és entretenir la ment.
• Fisio Vilassar tindrà estand a la festa.
• L’AMPA de l’escola Pérez Sala farà el taller “Prepara-ho tu”, on els nens i les nenes manipularan aliments i crearan el seu esmorzar o el seu berenar.
• L’AMPA de l’escola els Alocs farà el taller “Creart”, per treballar les emocions i la sensibilització dels infants a través del traç i de l’art.
• L’AMIPA de l’Escola del Mar farà un taller de risoteràpia per a nens, nenes, mares i pares. “Fem salut, riu”, on s’encabiran activitats de pessigolles, de ganyotes i de globus.
• L’AMPA de l’escola La Presentació farà el taller “Fes salut: és divertit!”, amb activitats lúdiques.
• L’AMPA de l’escola Vaixell Burriac farà el taller “Donem sentit als aliments!”, on relacionaran la piràmide dels aliments i els sentits.
• L’AMPA de l’escola Pla de l’Avellà farà dos tallers  “Salut emocional ” i “L’hort”.


15 abril
17.30 h Teatre infantil:
Cuina de nassos, de la cia Fadunito. Preu: 4,50 €. Ateneu Vilassanès.


17 abril
19 h Xerrada: La dieta mediterrània, una dieta equilibrada,
a càrrec de Núria Domingo, dietista nutricionista d’Oncolliga. Biblioteca Municipal E. Lluch


I DURANT TOTA LA SETMANA:


– L’Òptica Rodon (c. Santa Rosa de Lima, 44) realitzarà revisions gratuïtes de glaucoma per a persones majors de 55 anys, diagnòstic de vista cansada per a persones de 45 a 55 anys, i screening visual per a infants de 6 a 12 anys.


– La farmàcia Roca 1904 (c. Montserrat, 1) i la farmàcia Umbert (Ronda Vilassar, 2) mesuraran gratuïtament la tensió arterial, el pes i la talla.


– Fisio Vilassar (c. Sant Artur, 47, local 4) realitzarà sessions informatives i valoracions individuals del sòl pèlvic (incontinència urinària). Cal concertar visita prèvia al tl. 93 759 85 80.


– Art  Música (Musicoteràpia): Fes art amb la música. Cita prèvia al tl. 678 596 903.


– La Biblioteca Municipal Ernest Lluch (c. Sta. Eulàlia, 66-80) tindrà una exposició de llibres relacionats amb la salut.


SETMANA DE PORTES OBERTES DEL 10 AL 14 D’ABRIL:


– Programa Municipal d’activitats físiques dirigides. Informació al Pavelló d’Esports Municipal Paco Martin. Tel. 93 750 08 84.


– Activitats dirigides de la Piscina Municipal. Informació a la mateixa piscina. Tel. 93 750 69 87.


– Espai Interior – Institut de Ioga Integral C/ St. Guillem, 14. Consultar horaris a www.institutdeiogaintegral.com.


– FitSport –Informació al mateix centre tl. 93 750 02 77.

Deixa un comentari