Publicat el 05/03/2021

Es presenta una nova temporada de sessions de cuina, gràcies a la bona acollida del Cicle Gastronòmic Revolució a la Cuina, en versió on-line

El cicle gastronòmic, que es va iniciar l’any 2019 en format presencial però que la darrera tardor va haver de passar a la versió on-line, aquesta primavera es reprèn amb noves i gustoses propostes. Entre els mesos de setembre i desembre del 2020, més de 300 persones es van connectar a les activitats de cuina on-line programades.

L’Associació de Venedors del Mercat de la Plaça de Cuba de Mataró vol seguir apostant per vincular el mercat amb la restauració i els cellers del Maresme.
El venedors del Mercat més emblemàtic de Mataró creuen que, ara més que mai, cal unir forces i donar veu al talent de la comarca.
Les persones inscrites als tallers podran seguir des de casa, i en directe, tota la demostració  i tindran a més la possibilitat de participar en diferents sortejos.

La temporada de Primavera s’inaugurarà per la porta gran amb el xef Raimon Braun Reixach, del mític Restaurant Hispània. El fill i nebot respectivament de les germanes Reixach serà l’encarregat de mostrar la qualitat de la cuina del Maresme.
De l’Hispània no us direm res que no hagueu llegit abans, un restaurant on la bona cuina i el producte en són els protagonistes. Sinònim de qualitat, és un restaurant de pelegrinatge de gourmets i gormands que hi arriben atrets per una cuina que emociona.

El maridatge en aquest ocasió serà a càrrec del celler Raventós d’Alella que ens acompanya fidel des dels inicis d’aquest cicle. Un celler innovador que compta amb vins de constant evolució, respectant sempre el producte natural i la identitat del territori.

A l’abril el xef Víctor Saz Vega del Restaurant Som Terra de Mataró serà l’encarregat de parlar-nos d’ Els secrets de l’arròs i la fideuà. El restaurant Som Terra es troba al passeig marítim de Mataró, molt a prop de la platja. El seu xef Víctor Saz és al capdavant dels fogons,  els seus arrossos i fideuàs tenen bona fama al Maresme. Li agrada respectar els sabors de tota la vida i sovint es permet alguns atreviments  per aportar-hi el seu toc més personal.

El mes de maig la fruita reina del Maresme serà la protagonista. la  Laura Martín, xef de postres i propietària de la pastisseria Sweet Dreams que es troba a la capital del Maresme, ens ensenyarà a preparar Postres amb maduixes. En plena temporada maduxaire, ens deixarem guiar per una experta pastissera. La Laura ens mostrarà com elaborar 3 postres amb la fruita més representativa de la comarca: la maduixa. Laura Martín es va formar la Gremi de pastissers i va a començar a treballar de seguida. Les pràctiques a la pastisseria Uñó la van portar a treballar-hi un temps, i és que li van detectar l’ofici innat de seguida. Actualment, i des de fa 3 anys, té el seu propi negoci, la pastisseria Sweet Dreams. També col·labora amb el seu pare, xef i propietari del prestigiós Restaurant El Nou-cents.
El maridatge dels tallers d’abril i maig serà càrrec del Celler Can Roda, un celler de 20 hectàrees de vinya que té la voluntat de recuperar les vinyes de la DO Alella a través del cultiu ecològic. Tenen la peculiaritat que són l’únic celler de Catalunya que cultiva la varietat moscatell amb DO Alella per poder realitzar un cupatge de pansa blanca i moscatell molt especial.

Acabarem la temporada amb Cuina Italiana de temporada, el xef Franco Randazzo propietari del Restaurant Caminetto serà l’encarregat de guiar-nos en aquest viatge gastronòmic a la bella Itàlia. El Caminetto és un restaurant molt conegut a Mataró tant per la seva cuina com per la seva ubicació. Va ser inaugurat a mitjans del 1981, i després d’una breu etapa al carrer de Cuba, es va traslladar al Camí Ral, en ple centre del cor de Mataró. La seva nova ubicació és una casa senyorial de finals del segle XIX, amb un passat històric endinsat en la burgesia mataronina de l’època.
El maridatge d’aquest darrer taller de primavera serà a càrrec de Caves Titiana. Des de 1920, Parxet elabora cava a la zona d’Alella, on es troben la Pansa Blanca i els sòls de sauló i treballen seguint el mètode tradicional d’elaboració d’escumosos.

Organitza: Associació de Concessionaris del Mercat de la Plaça de Cuba, Mataró.
Tallers per a adults.
Tots els tallers inclouen dossier de receptes i la participació a dos sortejos per taller.
Preu per persona y taller: 5€
Rreserva de places: mercatcuba.cat
Informació: cuinamercatcuba@gmail.com

 

Deixa un comentari