Publicat el 04/08/2018

L’episodi s’intensificarà el cap de setmana i s’espera que s’allargui fins a mitjans de la propera

Protecció Civil demana a la ciutadania que, amb caràcter general:
Cal hidratar-se molt sovint, bevent força aigua i evitar beure alcohol i fer àpats copiosos
Eviteu sortir al carrer en les hores de màxima insolació i, per tant, tasques com anar a comprar, millor realitzar-les en les primeres hores del matí o per la tarda quan el sol ja declina
Convé que les persones que treballen a l’aire lliure duguin el cap cobert amb una gorra i beguin més aigua de l’habitual
Igualment és molt recomanable que les persones que surten a fer esport com córrer o anar en bicicleta, ho facin en les hores de menys calor, a primera hora del matí o al vespre.
Persones amb malalties cròniques, mainada i gent gran són els qui més pateixen els efectes de la calor severa. Cal que s’hidratin sovint. Cal tenir en compte que, a diferència dels adults, nens i nenes i persones grans no tenen sensació de set encara que s’estiguin deshidratant.
Si no disposeu de ventilador o aire condicionat, una bona solució és passar al menys un parell d’hores en un indret com un centre comercial o un equipament com una biblioteca on hi hagi aire condicionat.

* Es recomana especialment visitar un cop al dia, en la mesura del possible, els familiars o veïns grans que viuen sols per assegurar-se que s’hidraten i segueixen els consells davant les temperatures elevades.

* Si teniu mascota, penseu en el seu benestar i traieu-la a passejar en les hores més fresques, feu que durant el dia tingui força aigua a l’abast i que estigui a l’ombra.

Protecció Civil de la Generalitat ha demanat als Ajuntaments que prevegi llocs frescos o sales amb aire condicionat en cas que sigui necessari el seu ús i tingui especial vigilància de les persones majors de 75 anys, sense suport familiar o sense recursos; persones amb discapacitats físiques o psíquiques i limitacions de mobilitat; persones que hagin de romandre o fer activitat física a l’aire lliure (incloses les activitats laborals) i persones amb malalties cròniques. També s’ha informat a les empreses de teleassistència perquè facin un seguiment acurat dels seus usuaris i usuàries, així com a les activitats de la Direcció general de Joventut perquè evitin les activitats físiques intenses a les hores de més calor.

Si trobeu alguna persona amb els efectes de la deshidratació

  • Aviseu urgentment els serveis mèdics o el 112.
  • Traslladeu-la a un indret més fresc.
  • Doneu-li aigua, mulleu-la i venteu-la, fins que arribin els professionals de la salut.
    interior.gencat.cat/onadadecalor

 

Deixa un comentari